Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghidul pariurilor pe turneele Esports

Esports
Ghidul-pariurilor-pe-turneele-Esports

Dacă ești un împătimit al jocurilor video, probabil că îți place să urmărești turneele din Esports. La aceste evenimente se strâng cei mai buni jucători din toată lumea pentru a concura alături de echipa lor. Totuși, ce este și mai distractiv este să pariezi la astfel de turnee. Multe site-uri online îți oferă posibilitatea de a paria la turneele de Esports. Dacă ești nou în acest proces s-ar putea să ți se pară prea mult pentru început, în special când vezi toate acele informații distribuite pe mai multe linii. Însă, nu îți face griji, poți învăța foarte ușor cum să pariezi la un turneu de Esports. Acestea sunt asemănătoare cu pariurile sportive sau cu biletul zilei.

Exemple de campionate majore pe care să pariezi

Esports-ul se aseamănă cu pariurile sportive tradiționale în care există un număr de jocuri, ligi și evenimente importante. Cele mai importante sunt turneele, unde se strâng cei mai mulți fani și pariori. Pentru Dota 2 de exemplu, turneul principal se numește The International la care concurează 16 echipe pentru un premiu de 20 de milioane de dolari. Pentru jocul League of Legends, campionatul major se numește League of Legends World Championship sau prescurtat Worlds. Acesta a devenit unul dintre cele mai vizionate turnee din lume datorită popularității jocului. La acest campionat sunt implicate 24 de echipe pe parcursul a 7 săptămâni.

Un alt campionat important tot la League of Legends este Mid-Season Invitational sau MSI care are loc în fiecare primăvară și la care participă 14 echipe. Acestea sunt doar câteva exemple de campionate mari, întrucât mai există și campionate pentru CS GO sau alte jocuri.

content-image

Înțelege pariurile și cotele pe Esports

În ceea ce privește pariurile și cotele la Esports, acestea sunt destul de asemănătoare cu cele tradiționale. Cele mai multe site-uri de pariuri îți oferă metoda clasică de a paria pe o echipă câștigătoare, iar atașat ai și cotele în caz de câștig. Să luăm un exemplu de cote la Dota 2:

∙        Clutch Gamers 1.45

∙        Gaming 8.0

∙        Draw 3.1

Dacă pariezi 1 dolar pe Clutch Gamers vei câștiga 1.45 dolari dacă aceștia câștigă. În schimb, dacă pariezi pe Gaming, vei câștiga 8 dolari la fiecare dolar pariat. Iar pentru Draw, fiecare 1 dolar pariat îți va oferi un profit de 3.1 dolari. Acest exemplu de pariu se referă la faptul de a paria pe meciuri individuale. În schimb, există posibilitatea ca la astfel de turnee să pariezi pe echipa care crezi că va fi campioană absolută la acel turneu. În cazul în care ai ales greșit câștigătorul, vei pierde toți banii pariati. Avantajul este că vei avea profituri mult mai mari dacă reușești să plasezi corect pariul. Totuși, echipa aleasă de tine va trebui să câștige fiecare meci din turneu.

Găsește o casă de pariuri care să accepte Esports

Există câțiva factori de luat în considerare când alegi o casă de pariuri pentru Esports. În primul rând, varietatea de pariuri pe care ți-o oferă. Pariurile individuale și cele cu campionul absolut îți vor fi oferite în funcție de casa de pariuri pe care o alegi. Alte site-uri mai mici s-ar putea să îți ofere un număr limitat de pariuri.

Un alt factor de luat în considerare este reputația site-ului respectiv de pariuri. Până la urmă, pentru un site online cea mai importantă este reputația pe care o are cu clienții anteriori. Fiecare site de pariuri trebuie să obțină o licență de funcționare, astfel că ar fi bine să te asiguri că site-ul pe care urmează să pariezi deține o astfel de licență. Unele instituții sunt mai severe în oferirea licenței, altele nu au criterii atât de stricte.

Verifică modalitățile de plată disponibile. Majoritate vor oferi plata cu card de credit, card de debit, portofele electronice, transferuri bancare sau cryptomonede. Cu cât ai mai multe opțiuni puse la dispoziție, cu atât vei putea alege mai ușor unde să îți depui banii. Verifică și recenziile altor utilizatori în ceea ce privește timpul de așteptare pentru un transfer sau pentru o retragere.

Nu în ultimul rând, sistemul de suport clienți trebuie să fie bine pus la punct. În eventualitate unei probleme legată de un transfer sau de un pariu este bine ca aceasta să fie rezolvată cât mai repede.

content-image

Creează-ți o strategie

Pentru a face profit pe termen lung vei avea nevoie și de o strategie la Esports. Primul aspect de care să ții cont este să evaluezi diferiți factor la turnee. Verifică oponenții și echipele din care fac parte, jucătorii de bază, performanțele recente și orarul de zbor.

Un alt lucru la care poți fi atent este momentul când se schimbă cotele. Dacă o echipă importantă a anunțat că un jucător nu va participa la turneu și va fi înlocuit, șansele sunt destul de mari să aibă o cotă mare. Dacă între timp jucătorul și-a revenit și anunță oficial că va juca, atunci vei putea paria chiar înainte ca acea cotă să fie scăzută.

Încearcă să te specializezi pe un anumit tip de turnee. Chiar dacă este distractiv să pariezi în cât mai multe locuri, rezultatele nu vor fi pe măsură. Cu cât cunoști mai bine echipele la un singur joc, cu atât vei putea să faci pariuri bine gândite și informate.

Nu în ultimul rând, ca la orice tip de pariuri trebuie să îți administrezi bine banii. Nu risca niciodată mai mult de 1% din totalul de bani de pariuri de care dispui pentru un turneu. Astfel, nu vei pierde prea rapid banii în cazul în care faci alegeri greșite.

Concluzie

Turneele precum Worlds, MSI și International sunt evenimente majore în Esports. Trebuie să înțelegi doar cum funcționează cotele și tipurile de pariuri ce îți sunt puse la dispoziție. Începe cu principalele tipuri de pariuri, iar după ce începi să devii tot mai bun te poți concentra și pe alte tipuri. Caută un site de pariuri de încredere, de preferat unul licențiat și foarte cunoscut. De asemenea, nu uita să îți faci și o strategie pentru a face profit pe termen lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.