Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghidul privind schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie, trimis la Monitorul Oficial

Facebook
Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat că a trimis la Monitorul Oficial, în vederea publicării, ghidul referitor la schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie.

"Am trimis la publicare la Monitorul Oficial - cred că în seara asta se publică - ghidul pentru schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie, prin subvenţionarea unei părţi din kilowatul consumat de către cele 15 sectoare mari consumatoare de energie. Practic, începând de la publicare, ei pot să vină să studieze ghidul, să depună documentaţia. Odată cu publicarea ghidului, e operaţionalizat. (...) Pe acea schemă aprobată de Comisia Europeană, care funcţionează în 12 state din UE. La noi nu a putut să funcţioneze. Am făcut-o noi", a spus ministrul.

Pe 21 mai, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă cu privire la susţinerea marilor consumatori de energie, fiind modificată astfel ordonanţa care permitea susţinerea a 15 ramuri din industrie.

"Este vorba de modificarea ordonanţei 81 aprobată anul trecut în decembrie. O ordonanţă care permitea susţinerea a 15 ramuri din industrie. Repet, deci producătorii români care au angajaţi direct şi indirect peste 100.000 de salariaţi, unde exista un risc foarte mare de relocare. (...) Prin Ordonanţa 114, Guvernul PSD practic a aruncat în aer piaţa de energie electrică şi gaze naturale, iar preţul energiei electrice a crescut foarte mult, scăzând puternic competitivitatea industriei româneşti. Practic, companii mari precum Sidex Galaţi, Alro Slatina şi mulţi alţii s-au trezit puşi în imposibilitatea de a mai face faţă presiunii preţului energiei electric", afirma Popescu, la momentul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.