Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghidul suprem iranian şi-a reafirmat opoziţia faţă de orice dialog cu Washingtonul

Ali Khamenei Vladimir Putin

Ghidul suprem iranian şi-a reafirmat duminică opoziţia faţă de orice dialog cu Washingtonul, într-un discurs cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la luarea de ostatici la Ambasada SUA din Teheran, dată pe care Iranul o marchează luni oficial, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

"Opoziţia constantă faţă de negocierile cu SUA este unul dintre instrumentele importante de care dispune Iranul pentru a le împiedica să pună piciorul în scumpa noastră ţară", a declarat ayatollahul Ali Khamenei în această alocuţiune, conform unor fragmente postate pe contul său oficial de pe Twitter în limba persană.

"Această măsură dictată de logică interzice Americii să reinfiltreze Iranul şi este o dovadă a forţei şi a puterii reale a Iranului şi arată că puterea SUA nu este decât o ficţiune", a adăugat numărul unu iranian.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

"Cei care văd în negocierile cu SUA soluţia la toate problemele sunt cu siguranţă în eroare; a discuta cu americanii nu ar duce la nimic pentru că este clar dinainte şi fără nicio îndoială că aceasta nu va duce la nimic" în schimb, a declarat Khamenei.

"Dacă responsabilii politici iranieni ar fi fost suficient de naivi pentru a se aşeza şi negocia cu Washingtonul, presiunea sancţiunilor (americane împotriva Republicii islamice) nu ar fi fost redusă, ci ar fi deschis pur şi simplu o nouă cale care să permită Americii să exprime noi aşteptări" faţă de Iran, a apreciat ayatollahul.

Potrivit lui, "americanii falsifică Istoria şi pretind că disputele între Iran şi SUA pornesc de la ocuparea ambasadei" SUA din Teheran la 4 noiembrie 1979.

"Nu! Ele datează de la lovitura de stat din 1953, când SUA au răsturnat guvernul premierului Mohammad Mosaddegh şi au instituit un guvern corupt în solda lor", a adăugat Khamenei pe contul său Twitter în limba engleză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.