Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giancarlo Giorgetti: Economică a Italiei în 2023 ar putea depăşi estimările

Foundation for Economic Education
italia economie

Produsul Intern Brut al Italiei ar putea înregistra în 2023 un ritm de creştere mai rapid decât estima Guvernul, în noiembrie anul trecut, a anunţat joi în Parlament ministrul Economiei, Giancarlo Giorgetti, transmite Reuters.

Trezoreria stabilise ca obiectiv o creştere a Italiei, a treia economie a zonei euro, de 0,6% în 2023 şi de 1,9% în 2024. Autorităţile de la Roma se aşteaptă acum la un avans de aproape 1% anul acesta, informează Agerpres.

"Obiectivele privind creşterea economică stabilite de Guvern în noiembrie ar putea fi îndeplinite sau depăşite", a declarat Giorgetti.

Ministerul Economiei ar urma să publice în aprilie o actualizare a Documentului economic şi financiar (DEF), care stabileşte obiectivele privind finanţele publice şi economia până în 2024.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică (Istat), PIB-ul Italiei a crescut anul trecut cu 3,7%, înregistrând o încetinire de la 7% în 2021, dar în linie cu previziunile Guvernului. Însă, deficitul bugetar s-a situat la 8% din PIB, faţă de ţinta oficială de 5,6% anunţată de Guvern în noiembrie. Şi datele pentru 2021 şi 2020 au fost revizuite, indicând un nivel al deficitului de 9% din PIB şi, respectiv, 9,7% din PIB.

Nivelul datoriei publice ca procent din PIB, al doilea cel mai ridicat din zona euro, după Grecia, a scăzut la 144,7% în 2022, faţă de ţinta oficială de 145,7% a Guvernului, a precizat Istat.

În 2021, nivelul datoriei publice ca procent din PIB s-a situat la 149,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.