Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gianina Şerban(AUR) i-a cerut lui Marcel Boloş să elimine urgent impozitarea concediilor medicale

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Bolos

Deputatul AUR Gianina Şerban i-a solicitat luni ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, eliminarea "urgentă" a taxării cu 10% a concediilor medicale, afirmând că este o măsură "total abuzivă".

"În ce priveşte introducerea CASS pe concedii medicale, motivarea dumneavoastră este absolut simplistă, cum că anul trecut şi-au luat concediu medical prea mulţi români. Domnule ministru, vă spun, nu îi băgaţi pe toţi bolnavii în aceeaşi oală. Poate că sunt unii care beneficiază de concediu medical şi nu ar trebui să îl solicite. Aici ar trebui să interveniţi dumneavoastră şi să verificaţi. (...) Nu-i condamnaţi pe toţi bolnavii la aceleaşi măsuri, pentru că bolnavii de cancer sunt impozitaţi de mai bine de două luni, domnule ministru, pentru că aţi decis să inventaţi noi taxe prin care să recuperaţi deficitul. Plata contribuţiei la sănătate de 10% pentru concediile medicale nu trebuie să vină ca un aport la bugetul de stat pentru a acoperi lipsa de soluţii din colectarea reală de taxe şi impozite", a spus Gianina Şerban în plenul Camerei Deputaţilor la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Finanţelor, intitulată "Ministrul Boloş - inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece".

Deputata AUR a adăugat că românii plătesc CASS pentru a beneficia de îngrijire corespunzătoare atunci când au nevoie.

"Eliminaţi urgent această măsură, este total abuzivă. Incompetenţa şi gaura de 10 miliarde de lei pe lună nu se acoperă din banii oamenilor bolnavi. Şi mamele primesc mai puţini bani pentru că sunt în concediu de creştere a copiilor, alocaţia este o mizerie, aşa cum ştim cu toţii, şi dumneavoastră impuneţi noi impozite. Aveţi pretenţii, stimaţi colegi, să creşteţi natalitatea sau să oprim tinerii să nu mai părăsească ţara. Cum? Crescând continuu taxele şi impozitele? Aţi introdus noi taxe şi aţi impus noi măsuri de austeritate. Tinerii pleacă din România, natalitatea este în scădere, i-aţi minţit cu neruşinare pe români că nu veţi introduce taxe, însă s-au trezit la început de an că trebuie să plătească TVA şi accize crescute, taxe suplimentare pentru casă, maşină, aţi impozitat până şi voucherele de vacanţă şi bonurile de masă", a menţionat Gianina Şerban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.