Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gianni Infantino, șeful FIFA, are noi probleme cu justiția: Elvețienii îi aduc acuzații și de gestiune neloială legate de un avion privat

Gianni Infantino

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, este bănuit de alte încălcări ale legii de către justiţia elveţiană, informează AFP, anunță news.ro.

În cadrul procedurii penale, care a fost deschisă la 30 iulie, pentru "incitare la abuz de putere”, "încălcarea secretului de serviciu” şi "obstrucţionarea procedurilor penale", preşedintele FIFA, Gianni Infantino, face obiectul unei noi acuzaţii aduse de procurorul elveţian Stefan Keller. Magistratul a arătat, joi, că are dovezi conform cărora liderul forului mondial ar fi vinovat de "gestiune neloială" în legătură cu un zbor cu un avion privat, plătit de FIFA.

"Pe baza investigaţiilor efectuate" despre un zbor cu un jet privat între Surinam şi Elveţia, din 2017, "Stefan Keller este de părere că ar trebui deschisă o anchetă penală pentru gestionare neloială”, indică un comunicat de presă. Nefiind "competent să deschidă o astfel de anchetă", magistratul şi-a transmis concluziile Ministerului Public al Confederaţiei Elveţiene (MPC), Parchetul Federal Elveţian.

Citește și: Kamara intervine sarcastic în scandalul acuzației de rasism asupra lui Colțescu: Sunt component al trupei Alb Negru. Oare am voie să mai spun așa?

Preşedinte al Curţii Supreme a cantonului Obwalden, din centrul ţării, Stefan Keller a fost numit "procuror extraordinar" la începutul lunii iulie, pentru a investiga suspiciunile de înţelegere între FIFA şi fostul şef al MPC Michael Lauber. Investigaţiile sale se referă la trei întâlniri secrete care au avut loc în 2016 şi 2017 între Lauber şi Gianni Infantino, nemenţionate în multiplele proceduri deschise din 2015 cu privire la fotbalul mondial, în care FIFA este parte civilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.