Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gică Popescu a împlinit 51 de ani, iar FC Barcelona nu a uitat de unul dintre cei mai importanți fotbaliști români: 'Goal morning! La mulți ani, Popescu.'

gica popescu Inquam Photos

Marți, 9 octombrie, Gică Popescu a împlinit 51 de ani, iar FC Barcelona nu a uitat de unul dintre cei mai importanți fotbaliști români. Pe contul de Twitter al echipei blaugrana a fost publicat un filmuleț dedicat jucătorului care a purtat banderola de căpitan pe Camp Nou, scrie Mediafax.

"Goal morning! La mulți ani, Popescu. Sperăm să ai o zi extraordinară", a fost mesajul postat pe Twitter al Barcelonei, alături de un scurt videoclip cu un gol marcat de fostul internațional român în tricoul blaugrana, într-un meci câștigat cu 6-1 de Barcelona în fața lui Real Valladolid, în noiembrie 1996.

În acel sezon, Gică Popescu era coleg pe Camp Nou, printre alții, cu Luis Enrique (actualul selecționer al Spaniei), Josep Guardiola (care a devenit unul dintre cei mai apreciați antrenori în ultimul deceniu), brazilianul Ronaldo (care avea să câștige de două ori Balonul de Aur, în 1997 și 2002), Laurent Blanc (care avea să devină campion mondial cu Franța în 1998), Luis Figo (care avea să câștige Balonul de Aur în 2000), Hristo Stoichkov (Balonul de Aur din 1994) și nu în ultimul rând cu Julen Lopetegui (actualul antrenor al lui Real Madrid, pe atunci portarul de rezervă al formației blaugrana). Căpitanul de drept era Jose Mari Bakero.

Citește și: Ioan Andone este dorit pe banca tehnică a echipei FC Voluntari

Gică Popescu a debutat în Liga I la 17 ani, în iunie 1985, la Universitatea Craiova, iar 3 ani mai târziu a fost împrumutat la Steaua București.

A fost numit fotbalistului anului de 6 ori: 1989, 1990, 1991, 1992, 1995, 1996 și a cucerit 15 trofee cucerite între 1987 şi 2000.

O Cupă UEFA, o a Cupă Cupelor, o Supercupă a Europei, un titlu în Liga I, două titluri în Olanda, o Supercupă a Olandei, 4 titluri și două Cupe ale Turciei, o Cupă a Regelui Spaniei și o Supercupă a Spaniei.

În tricoul echipei naționalei a evoluat de 115 ori și a marcat 16 goluri, participând la 3 turnee finale ale Campionatului Mondial și două la Campionatele Europene.

În cupele europene a jucat în 88 de partide și a înscris de 3 ori.

494 de jocuri şi 62 de goluri marcate la cele 9 echipe de club la care a jucat, Universitatea Craiova, Steaua, PSV, Tottenham, Barcelona, Galatasaray, Lecce, Dinamo şi Hannover. Singura pentru care nu a marcat este Dinamo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.