Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gică Popescu află luni dacă va fi eliberat

gica popescu

Judecătoria Sectorului 4 a stabilit pentru 5 octombrie data când va judeca cererea de eliberare condiţionată din închisoare a lui Gică Popescu, fostul căpitan al naţionalei, care execută la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.

O comisie din cadrul Penitenciarului Jilava a propus, săptămâna trecută, eliberarea condiţionată a lui Gică Popescu, acesta îndeplinind toate condiţiile necesare, inclusiv executarea a jumătate din pedeapsă.

La calcularea zilelor executate în închisoare, comisia a avut în vedere şi munca prestată de Gică Popescu, precum şi faptul că el a scris mai multe cărţi.

De altfel, ca urmare a comportamentului bun avut în detenţie, Gheorghe Popescu a beneficiat de mai multe recompense, inclusiv acordarea unor zile de permisie.

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani, el având şi interdicţia de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzaţiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliştilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos-Grecia) şi Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray-Turcia).

Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanţă să plătească la ANAF, în solidar cu Jean Pădureanu, Ioan şi Victor Becali, suma de 328.440 lei în contul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean şi 2,2 milioane lei, în solidar cu George Copos şi Ioan Becali, în legătură cu transferul lui Florin Bratu.

De altfel, judecătorii au dispus şi confiscarea de la Gheorghe Popescu a sumelor de 75.000 USD şi 1.000.000 USD, din care a fost scăzută suma de 1.330.000 lei, plătită de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

Până în prezent, alţi doi condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare - Jean Pădureanu şi George Copos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.