Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul IBM își închide toate operațiunile din Rusia și concediază toți angajații

Reuters
IBM

International Business Machines Corp (IBM.N) îşi încetează activitatea în Rusia şi a început să îi concedieze pe angajaţii din ţară, potrivit unui memoriu către personal trimis săptămâna trecută, transmite Reuters.

După ce Rusia a invadat Ucraina în februarie, IBM s-a alăturat altor sute de companii care şi-au suspendat afacerile în această ţară. Mulţi alţii anunţaseră deja o ieşire completă din Rusia, informează News.ro.

”Pe măsură ce consecinţele războiului continuă să crească şi incertitudinea cu privire la ramificaţiile sale pe termen lung devine mai mare, am luat acum decizia de a efectua o lichidare ordonată a afacerilor IBM în Rusia”, a scris directorul general Arvind Krishna angajaţilor.

Krishna a declarat pentru Reuters, la începutul lunii trecute, că nu este sigur cât îi mai poate plăti compania pe angajaţii din Rusia, în contextul escaladării sancţiunilor.

Un purtător de cuvânt al IBM a spus că există câteva sute de angajaţi ai companiei în Rusia.

”Colegii noştri din Rusia au îndurat, fără nicio vină a lor, luni de stres şi incertitudine... Vreau să-i asigur că IBM va continua să îi susţină şi să ia toate măsurile rezonabile pentru a le oferi suport şi a face tranziţia în mod ordonat, pe cât posibil”, a scris Krishna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.