Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigantul japonez SoftBank și-a vândut restul participației pe care o deținea la compania americană Uber

Uber Technologies
Uber Technologies

SoftBank a anunțat luni că și-a vândut restul participației pe care o deținea la compania americană de transport în regim de ride-hailing Uber, conglomeratul japonez încercând să strângă numerar pe fondul pierderilor tot mai mari de la unitatea sa de investiții, scrie CNBC.

Măsura vine după ce Vision Fund, vehiculul de investiții în tehnologie, a raportat o pierdere de 2.930 de miliarde de yeni japonezi (21,68 miliarde de dolari) pentru trimestrul II, una dintre cele mai mari înregistrate vreodată.

SoftBank a precizat că și-a vândut participațiile la Uber la un moment dat, între aprilie și iulie, la un preț mediu de 41,47 dolari pe acțiune. SoftBank a precizat că costul mediu pe acțiune a fost de 34,50 dolari, astfel că firma a vândut participația Uber cu profit, potrivit Mediafax.ro.

Gigantul japonez nu a precizat cât a adus companiei vânzarea Uber și nici mărimea participației de care s-a debarasat.

SoftBank a investit în Uber în 2018 și din nou în 2019, devenind la un moment dat cel mai mare acționar al acesteia. Anul trecut, SoftBank a vândut aproximativ o treime din participația pe care o deținea la Uber, potrivit CNBC. Acum a renunțat la acțiunile pe care le mai deținea.

Acțiunile Uber au fost tranzacționate în ușoară scădere luni.

În total, între aprilie și iulie, SoftBank a declarat că a avut un câștig realizat de 5,6 miliarde de dolari din totalul participațiilor la companiile pe care le-a vândut și care includ Uber, firma de imobiliare online Opendoor, compania de îngrijire a sănătății Guardant și gigantul chinez de imobiliare și brokeraj Beike.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.