Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Știrbu: Felicitări din toată inima organizatorilor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pentru un adevărat exemplu de bună guvernare

jurnalspiritual.eu
festival teatru sibiu

Ieri, 17 iunie, cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi-a închis porţile. Pe o perioadă de 10 zile, Sibiul s-a constituit  în cea mai mare şi complexă scenă din Europa pentru artele spectacolului, potrivit unui comunicat remis stiripesurse.ro.

Acest festival este recunoscut în plan internațional, drept unul dintre cele mai mari evenimente și constituie un adevărat brand al României care se bucură de o notorietate deosebită.Festivalul sibian se află pe locul opt în lista de 20 de festivaluri de gen, pe plan Mondial fiind devansat doar de Festivalul Internațional de Teatru de la Edinburgh, în Europa, iar festivalul de la Avignon ocupă locul 9. Când vine vorba de festivaluri de artă teatrală, Sibiul oferă enorm de multe bogății și  le urez organizatorilor FITS să  continue  tradiția in  a ne oferi manifestări  culturale variate și de calitate.

Ediția aniversară de 25 de ani a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a pus România și Sibiul pe harta mondială a culturii.

Citește și: Un artist australian îngropat de viu sub o stradă din Hobart a fost scos la suprafață după trei zile

Bugetul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu a fost de aproape 13 milioane de euro, 26,5 % din bani publici, restul fiind sume atrase de la sponsori. Acest festival de teatru a demonstrat într-adevăr că, prin calitate, prin muncă, prin onestitate, este posibil ca astfel de manifestări, de o înaltă calitate și apreciate pe plan global să fie posibile în țara noastră. Este cu siguranţă cel mai important eveniment cultural al ţării, prin calitatea, prin mondialitatea, prin personalităţile care au fost prezente aici, dar și continuitatea acestuia, încă din anul 1991.

Te felicit, domnule Constantin Chiriac, pentru ceea ce ai realizat și pentru că ești un adevărat patriot! Ai demonstrat pe deplin că dacă există voință și ești un bun român, se pot organiza manifestări care arată și o altă față a României!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.