DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Gigel Știrbu: Tudorel loveşte din nou

gigel stirbu

Președintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, Deputat PNL, Gigel Știrbu:

''Am aflat cu  stupoare că Guvernul a emis în Monitorul Oficial o Hotărâre de Guvern, nr. 975/2018, privind trecerea unor bunuri imobile – construcții, aflate în administrarea Societății Române de Televiziune, din domeniul privat al statului în domeniul public al statului, precum și transmiterea imobilului – construcții și teren, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Societății Române de Televiziune  în administrarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației Naționale.

Întrebarea care se pune este: „Cum de conducerea Televiziunii Române - instituţie a căror studiouri locale abia supravieţuiesc, în timp ce în postul central sunt investite milioane de lei pentru lăudătoriii PSD -   nu a avut reacţie.?”

Terenul în suprafață de 4.830 mp, împreună cu terenul în suprafață de 4.058 mp, preluat în administrare de către Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale, corespunde intenției universității de construire a unui complex sportiv, compus din terenuri exterioare, bazin de înot acoperit, sală de jocuri sportive, cu terenuri omologate de handbal, baschet și volei, prevăzut cu tribune rabatabile pentru 4000 de locuri.

Citește și: Klaus Iohannis, după discuția cu Jean Claude Juncker: UE trebuie pregătită pentru retragerea Marii Britanii în orice scenariu

Imobilul care trebuia să fie un sediu pentru TVR Iaşi va face obiectul unui nou proiect de investiții, astfel încât o nouă expertiză va putea determina, ulterior, modul de reutilizare a clădirilor existente. Având în vedere că studiul de fezabilitate pentru studioul TVR a fost deja realizat, întrebarea care se pune este de unde vor fi recuperați acești bani. Dar doamna Doina Gradea, Preşedinte-Director General al Societăţii Române de Televiziune, nu a avut nicio reacţie la situaţia îngrijorătoare în care se află Televiziunea Publică din Iaşi care nu are un sediu propriu în care să-şi desfăşoare activitatea, luându-se prin acest HG posibilitatea de a avea acest sediu.

În schimb, nu putem să ne gândim că domnul Tudorel Toader care îndeplinește din 2016 funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (autosuspendat pe perioada exercitării mandatului de ministru), nu se gândeşte că după terminarea iminentă a mandatului de ministru să îşi pregătească un loc binemeritat pentru relaxare. Cel mai probabil, Toader doreşte un nou mandat de rector şi îşi pregăteşte piscina la birou'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.RO

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.