Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Becali face IUREȘ și își desființează jucătorii, cu două excepții: 'Poate mă retrag! N-am jucat nimic! Cu echipa asta n-ai ce să mai faci'

www.gsp.ro
Gigi Becali

Finaţatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, joi, că nu va mai vorbi despre fotbalul european, după ce echipa sa a fost învinsă cu 5-1 de Lazio, în manşa a doua a 16-imilor Ligii Europa. "

”Nu mai vedeţi transferuri la mine. Că dăm trei milionane pe Coman sau dăm două milioane pe Nedelcu ca proşii. Nu mai vedeţi. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu mai cumpăr jucători. Las la voia întâmplării. Voi vedea cât mai stau în fotbal, că poate mă retrag. Fac numai păcate, mă cert cu lumea. Poate îmi văd şi eu de treaba mea şi-l las pe Talpan. Toate gândurile mi-au venit în seara asta. Şi să mă retrag. Dacă în doi ani fac bani din fotbal, bine. Dacă nu, le revedere, tată. O dau. Toate gîndurile mi-au venit în seara asta. În timpul meciului am avut sentimentul să spun că nu mai vreau să vorbesc de fotbal în viaţa mea. Cred că am întrecut puţin măsura. Nu ne putem compara cu ei. Niciodată n-am fost dezamăgit de fotbal ca în seara asta. Vă promit că atunci când va fi vorba de fotbal european, eu nu am să mai vorbesc.

Citește și: Probleme pentru iubitul Elenei Băsescu! De ce a fost CHEMAT la tribunal

Voi spune că nu ştiu. Astă seară s-a demonstrat că eu nu ştiu. Îmi văd de treaba mea. Am fost penibil, după ce am spus că suntem mai buni. În seara asta am fost jaloane. A fost degringoladă. Am mai jucat şi cu Real Madrid şi cu Chelsea, dar în seara asta noi am fost jaloane. Asta e, e diferenţă prea mare. N-am jucat nimic! Făceau ce voiau ei şi au fost aceeaşi jucători ca la Bucureşti. Asta înseamnă lipsă de bărbăţie. Vă promit, când o să fie vorba de fotbal european, eu nu mai vorbesc. Cu echipa asta n-ai ce să mai faci! Ca să nu mai vorbesc prostii, tac din gură. Man şi Coman trebuie să aibă cu cine să joace. Cu două flori se poate face primăvara? Mai cresc Vlad, Moruţan, atunci o să pot să vorbesc de fotbal european. Nu mă dezic de Man şi de Coman. Nu e mare lucru că am dat un milion pe el (n.r. - Moruţan). Problema e că am dat pe Nedelcu două milioane, pe Coman trei, dar mai cred în Coman. Moruţan, 18 ani, când a văzut el nişte bani, ce să mai alerge, ce să mai lupte pentru echipa lui care l-a lansat. A dormit, nu-i mai trebuie lui, ce-l mai interesa echipa lui să o bage în play-off. Moruţan e stelist, îl intersează să facă freza şi gata. Nu va muri la Steaua. La Steaua mori dacă ai valoare cât de cât. La Steaua dacă ai valoare, pleci, dai ai valoare cât de cât, rămâi, dacă n-ai valoare, nu mori, pleci, stai pe bară, ca Golofca. Moruţan, păcat de el, că nu a înţeles nimic. Credeam că a înţeles ceva de la viaţă.

În timpul meciului voiam să spun că nu mai vreau să mai vorbesc de fotbal în viaţa mea. Dar, totuşi, hai să vorbesc, dar să vorbesc la locul meu, aşa, cu bunul simţ. Îmi cer iertare, eu cred că am întrecut puţin măsura. Nu ne putem compara cu ei, mi-am dat seama în seara asta. Niciodată nu am fost dezamăgit de fotbal ca în seara asta. De acum încolo, eu promit că nu mai vorbesc de fotbal european. Vorbesc, dar o să spun nu ştiu. Astă seară s-a demonstrat că eu nu ştiu la fotbal. Îmi văd de treaba mea, ca să nu fiu penibil. Asta am fost eu prin ceea ce am spus, penibil: că suntem mai puternici ca ei, că nu ştiu ce, că nu ştiu cum. E diferenţă mare de clasă, diferenţă mare de filozofia fotbalului, de tot. Am mai jucat noi, şi cu Real Madrid, şi cu Chelsea, şi cu Ajax, dar ca în seara asa, aşa, nişte jaloane... Am fost jaloane în seara asta. Nu am jucat nimic, am intrat într-o degrigoladă, făceau ce voiau ei. Înseamnă emoţie, lipsă de bărbăţie, de încredere, lipsă de toate. Doi, trei ani nu mai vorbesc de fotbal european, ca să nu mai vorbesc prostii, tac din gură. Nu mă dezic de ceea ce am spus despre valoarea jucătorilor Man şi Coman, nu mă dezic. Ei trebuie să aibă cu cine să joace. Au 19 ani şi nu mă dezic de ei.

Dacă mă întreba cineva la pauză ce schimbări ai vrea să faci, eu spuneam toată echipa, 11. Trebuia să schimbăm 11 jucători. Nedelcu a fost un fel de spectator, el trebuia să stea în tribună, dar nu poţi da vina numai pe el. Dacă nu are jucători lângă el, devine mai emotiv. Dau vina pe toată echipa, nu pe el. El a jucat prost, pentru că toată echipa a jucat prost. Cred că se putea aborda altfel meciul ăsta. Cum spune Mangia (n.r. - Devis Mangia, antrenorul CSU Craiova): trebuie să învăţăm din greşeli. Meciul ăsta trebuia să se joace cu trei mijlocaşi centrali la închidere, 4-3-3, şi stăteam, cum a făcut Mourinho, când a jucat Inter cu Barcelona. N-ai voie să treci centrul terenului şi dacă marcam un gol pe contraatac, bine, dacă nu, la revedere. Cu Filip, Nedelcu şi Ovidiu Popescu. Era altceva dacă era Pintilii. Nu Immobile ne-a dat trei, noi ne-am dat trei. I-am zis noi: vino, mă, să ne dai trei!.", a spus el, la Digi Sport.

Citește și: Achiziție de proporții în sistemul medical: Ce a cumpărat gigantul MedLife

Directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a notat, joi seară, într-un mesaj postat pe Facebook, că echipa bucureşteană poate ar fi avut o şansă la Roma dacă distribuţiile ar fi fost aceleaşi ca în meciul tur. El consideră însă că FCSB părăseşte Liga Europa cu amintiri frumoase şi speră că la vară echipa sa se va afla în urna campioanelor la tragerea la sorţi.

"Dacă am fi jucat în seara asta în aceleaşi distribuţii ca la Bucureşti, poate aveam o şansă. Aşa, fără Pintilii, dar cu De Vrij, Parolo, Lulic, dar - mai ales - Luis Alberto şi Immobile, asta este diferenţa. Diferenţă de viteză. Viteză de reacţie, de gândire, de deplasare. Rămânem cu 12 meciuri jucate în Europa, cu calificarea în dauna lui Plzen, care merge în optimi, cu splendida victorie contra lui Lazio şi remiza de la Lisabona. Experienţă, puncte în ierarhia UEFA, super-atmosfera de pe Arena Naţională şi dovada emoţionantă de dragoste din partea miilor de suporteri români de pe Olimpico. Mulţumim tuturor şi să ne vedem în urna campioanelor la vară!", a notat Stoica.

Constantin Budescu a declarat, joi seară, după meciul retur cu Lazio Roma, pierdut cu scorul de 1-5, că probabil el şi colegii săi au crezut că pot mai mult după rezultatul din tur (1-0), dar formaţia italiană "i-a taxat" la prima ocazie.

"Am primit gol foarte repede, ne-a demoralizat un pic şi aţi văzut ce s-a întâmplat. Ne-a fost foarte greu. Noi când pierdeam mingea ei aveau ocazie de gol. N-am avut nicio şansă. Din păcate am luat din nou cinci goluri, probabil ne-a păcălit un pic şi meciul tur. Am crezut că putem mai mult. Ne-au taxat la prima ocazie şi ne-a fost foarte greu. Am pierdut doar o calificare, ştiam cu toţii că o să ne fie foarte greu. Noi per total am făcut o figură frumoasă în Europa. Trebuie să ne facem treaba la noi în ţară şi să câştigăm campionatul", a spus Budescu la ProX.

Tehnicianul Nicolae Dică a declarat, joi seară, că echipei FCSB nu i-a ieşit la meciul retur cu Lazio nimic din ce a pregătit şi din ce şi-a dorit să facă, bucureştenii făcând un joc foarte prost şi în defensivă şi în atac.

"Nu a mers nimic din ceea ce am pregătit, din ceea ce ne-am dorit să facem. Am vrut să facem acelaşi joc ca în tur. Lazio are jucători de unu contra unu şi ne-au pus mari probleme în această seară. Le-am spus să nu mai greşim mingi în zona centrală, ca la meciul cu Dinamo, dar din păcate am greşit şi în această seară. Am făcut un joc foarte prost şi defensiv şi ofensiv", a spus Dică la ProX.

Citește și: Un colos de pe piața amenință liderii iPhone și Samsung: Ce super-telefoane a lansat astăzi și pe ce mizează

El a precizat că este dezamăgit şi că speră ca FCSB să treacă în sezonul viitor de faza în care a ajuns în acest an. "Nu reuşim să facem două jocuri la fel de bune. Şi cu Sporting am făcut un joc bun în tur şi în retur nu am mai avut aceeaşi prestaţie. La meciul tur cu Lazio i-am surprins şi acum, la retur, nu am mai putut să facem acest lucru. Am văzut jucători de mare calitate la Lazio. Este diferenţă mare între ei şi noi", a adăugat tehnicianul.

Dică a precizat că acum FCSB se va concentra pentru campionat şi Cupă. "Rămân campionatul şi Cupa României. Am reuşit o performanţă, să ieşim din grupe, am adus-o pe Lazio la Bucureşti şi trebuie să vedem şi lucrurile bune pe care le-am reuşit".

Citește și: Proiectul a fost aprobat de Senat! Vom avea o nouă zi nelucrătoare

lorinel Coman a declarat, joi seară, că Lazio Roma nu a dat nicio şansă formaţiei bucureştene, care părăseşte Liga Europa cu un scor ruşinos.

"O echipă mare, nu ne-a dat nicio şansă. Am pierdut calificarea, dar asta este, mergem înainte în campionat. Am venit încrezători dar ne-au luat de sus şi este un scor ruşinos. Asta este, ne-am făcut prost temele", a spus Coman la ProX.

Citește și: Revoluție pe piața de retail: Ce magazin din România a introdus plata prin BITCOIN

Formaţia FCSB a ratat calificarea în optimile Ligii Europa, după ce a fost învinsă, joi, în deplasare, cu scorul de 5-1, de echipa Lazio Roma, în manşa retur a 16-imilor competiţiei. În tur, FCSB a câştigat, scor 1-0.

Citește și: Ce BUGET are Primăria Capitalei în 2018 – Cum va investi Gabriela Firea banii

Golurile au fost marcate de Immobile '7, '43, '71, Bastos '35 şi Anderson '51 pentru Lazio, respectiv Gnohere '81 pentru FCSB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.