Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Becali vrea să şteargă cu buretele anii de puşcărie primiţi - Cere la ICCJ reabilitarea judecătorească deşi are dosar nou la DNA

Instanţa supremă va analiza, joi, cererea lui Gigi Becali prin care solicită magistraţilor reabilitarea după cele trei condamnări suferite în dosarele sechestrării hoţilor limuzinei, a schimbului de terenuri cu MApN şi Valiza.

Concret, Becali a ispăşit pedepsele stabilite definitiv pe rând de instanţele de judecată şi contopite la final de Tribunalul Bucureşti într-o singură pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare.

Citeşte şi: EXCLUSIV! PROBLEME MARI pentru vicepreşedintele PSD Arad - ICCJ confirmă că probele DNA Timişoara sunt bune şi conturează acuzaţiile

Potrivit legii penale aflate în vigoare la acest moment Becali poate solicita reabilitarea pentru că pedeapsa sa nu a depăşit cuantumul total de cinci ani şi pentru că a dovcedit că a avut asigurată existenţa prin munca, a avut o conduită bună în societate şi a achitat în întregime despăgubirile civile şi cheltuielile judiciare la plata cărora a fost obligat de magistraţii care l-au condamnat în trecut.

Iniţial Becali a depus această cerere la Tribunalul Bucureşti, în octombrie 2019, dar instanţa a declinat cauza instanţei care a stabilit deciziile definitive în cazurile sale, respectiv, instanţa supremă.

Citeşte şi: EXCLUSIV! CASCADORIA şefului din DRPD de a certa martorul ameninţat imediat după eliberare a dus la arestarea la domiciliu a celor din cazul PSD ARAD

În prezent Gigi Becali se află din nou în colimatorul procurorilor anticorupţie, care îl acuză de spălare de bani, fapte presupus a fi săvârșite în perioada 2014-2019, în legătură cu nepotul său, Vasile Geambazi, privind vânzarea unui teren.

Anchetatorii de la DNA au pus sechestru asigurător pe o parte din averea lui Becali o dată cu punerea sa sub acuzare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.