Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Căciuleanu readuce Nocturnele, iniţiate de Miriam Răducanu, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti

ICR
Gigi Caciuleanu

Eveniment emblematic în anii '60, „Nocturnele”, iniţiate de Miriam Răducanu, revin în septembrie pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu prilejul sărbătoririi, anul acesta, a 95 de ani de la înfiinţarea Radio România, potrivit news.ro.

Luni, 11 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional din Bucureşti va avea loc performance-ulvRADIO-NOCTURN. “Gigi Căciuleanu / Confesiuni”, anunţă Radio România Cultural.

Coregrafiile lui Miriam Răducanu şi Gigi Căciuleanu vor readuce pe scenă atmosfera celebrelor „Nocturne” care au fascinat spectatorii Teatrului Ţăndărică începând cu finalul anilor ‘60.

De asemenea, confesiunile lui Gigi Căciuleanu însoţite de imagini inedite cu Miriam Răducanu, „Măiastra”, vor reda momente emoţionante, unele nespuse până acum, din laboratorul de creaţie sau din culisele acestor evenimente unice în epocă.

La primul Nocturn 9 ½, invitat special a fost actorul Virgil Ogăşanu, care a acceptat cu bucurie să revină pe scenă şi de această dată. Vor mai evolua, la invitaţia lui Gigi Căciuleanu, actorul Lari Giorgescu, coregrafa Lelia Marcu-Vladu, actriţa Alina Petrică şi soprana Oana Berbec.

Accesul publicului se va face gratuit, pe bază de invitaţii care se pot obţine prin reţeaua bilet.ro. (https://bilet.ro/eveniment/nocturnele-11928-37315)

„Nocturnele, spectacole iniţiate de Miriam Răducanu la propunerea tot atât de curajoasă a Margaretei Niculescu, emblematica directoare a teatrului de marionete Ţăndărică, din Bucureşti, au reprezentat atât pentru noi, artiştii, cât şi pentru spectatori nişte momente şi prilejuri de evadare. Acele Nocturne, poate mai mult chiar decât o serie de spectacole-cult, sunt o metaforă, dacă nu a libertăţii, cel puţin a unei eliberări. Am avut norocul să fiu alături de Miriam de la primul Nocturn până la al VI-lea. Nu dansam alături de o dansatoare sau coregrafă, şi mai puţin profesoară, dansam cu o idee, cu o metaforă, în sensul brâncuşian, cu o Măiastră. Miriam Răducanu”, mărturiseşte Gigi Căciuleanu.

Evenimentul va marca, de asemenea, debutul grilei de toamnă a Radio România Cultural, sezon intitulat Memories. Înregistrarea acestuia va putea fi ascultată on air şi vizionată online pe 1 Noiembrie, ziua în care Radio România împlineşte 95 de ani.

„Primele coregrafii “de capul meu”, pot să afirm, chiar dacă acest lucru poate suna cam straniu, că le-am făcut la radio... Era înainte de Nocturne. Miriam plecase pentru un timp în SUA, iar eu rămăsesem... de capul meu! Şi iată că mi s-a ivit posibilitatea să particip la nişte recitaluri. Să dansez. Ceea ce am şi făcut. “Pe rupte”. Pe versuri de mari poeţi, spuse de imenşi actori... Într-o serie de evenimente de poezie puse în scenă, la Sala Radio, de Elena Negreanu. Atunci am gustat pentru prima oară, în mod “profesionist”, ce este libertatea. O libertate de creaţie care, pe deasupra, era şi super-bine primită de către un public extrem de “special”. (Gigi Căciuleanu)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.