Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gimnasta Andreea Răducan, totul despre momentul în care a fost depistată pozitiv

andreea raducan

În urmă cu 20 de ani, una dintre cele mai mari sportive ale României pierdea, la Sydney, medalia de aur după ce a fost depistată pozitiv! Andreea Răducan a luat, la indicația medicului, un medicament pentru răceală și gripă și acesta i-a fost ghinionul vieții. Andreea povestește, cu calm, în emisiunea La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean, despre piedicile care i-au fost puse României la Jocurile Olimpice de la Sydney.

“Mă necăjesc în continuare pentru că știu câte lucruri neplăcute se întâmplă în cadrul Comitetului Internațional Olimpic, cu oameni sau cu sportivi care chiar au încercat să trișeze și să facă lucruri care nu sunt ok. Și să vin eu care m-am plâns că mă doare capul și am primit un medicament pentru că-mi curgea nasul, mi se pare absolut aberant… În regulamentul Comitetului Internațional Olimpic spune că un sportiv când este depistat pozitiv trebuie ca răspunsul să-i ajungă în cel mult 48 de ore și să spună cu ce a ieșit depistat pozitiv. În cazul meu, răspunsul a ajuns după trei zile, nici nu scria cu ce am ieșit depistată pozitiv și fix înainte de a participa la cele două finale unde erau aparatele mele cele mai bune, bârnă și sol. Am văzut tot acest pachet ca un soi de dezechilibru care s-a dorit a fi adus echipei noastre, nu doar mie. A fost o chestiune care ne-a bulversat pe toți și întreaga noastră delegație - spus Andreea Răducan la Digi 24.

Întrebată dacă mai există vreo sansă să-și recupereze medalia de la Sydeny, Andreea a spus: “ La momentul Sydney, domnul Țiriac, fiind președinte al Comitetului Olimpic, la momentul acela, a făcut efortul pe care l-a putut face, și cât i s-a permis, de a recăpăta medalia. Sunt multe jocuri de culise și multe chestiuni ce țin mai mult de politic… Mă deranja cumva, pentru că mă simțeam, nu neapărat folosită, dar nu voiam să fac parte din această lume în care oamenii își împart diverse, iar eu, pe munca mea cinstită, trebuie să plătesc sub o formă sau alta. Asta mi s-a părut urât. (...) Poate că, cine știe, la un moment dat, cineva mai înțelept și mai aplecat către efortul sportivilor va înțelege că orgoliile nu duc la nimic bun. “

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.