Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ginerele lui Trump l-a sfătuit pe prinţul bin Salman să fie transparent privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

PC Jewish Pulse
jared kushner

Jared Kushner, consilierul pentru Afaceri Politice al preşedintelui SUA Donald Trump, a declarat marţi că l-a îndemnat pe prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, să fie transparent privind circumstanţele asasinării jurnalistului disident Jamal Khashoggi potrivit mediafax.

În cursul unei dezbateri organizate de revista Time, Jared Kushner nu a precizat când a discutat cu prinţul saudit despre cazul jurnalistului Jamal Khashoggi, rezident în SUA, asasinat în octombrie 2018 în Consulatul saudit din oraşul turc Istanbul. Dar Jared Kushner a discutat telefonic cu prinţul Salman imediat după asasinat şi s-a întâlnit cu el la Riyad în februarie.

"Sfatul pe care l-am dat a fost să fie cât mai transparent. Trebuie să ne asigurăm că este responsabilitate pentru ce s-a întâmplat", a declarat Kushner, citat de agenţia de presă Reuters.

Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) suspectează că asasinatul a fost ordonat de prinţul Mohammed bin Salman, dar Arabia Saudită a respins acuzaţiile.

Întrebat despre concluziile comunităţii de informaţii din Statele Unite, Jared Kushner a precizat: "Nu am de gând să contest recomandările serviciilor de informaţii americane".

Cazul jurnalistului disident Jamal Khashoggi, asasinat în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul, a generat critici vehemente la nivel internaţional. Canada, Franţa, Statele Unite şi Germania au introdus sancţiuni punctuale contra Arabiei Saudite după moartea jurnalistului.

Jamal Khashoggi a dispărut pe 2 octombrie 2018 în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu. Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o "ficţiune", a afirmat sir John Sawers, un fost director al Serviciului britanic de informaţii externe (MI6).

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.