Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Giorgia Meloni anunță că va extinde concesiunile de forare pentru gaze naturale în Marea Adriatică

timesofisrael.com
Giorgia Meloni

Noul guvern al Italiei va extinde concesiunile de forare pentru gaze naturale în Marea Adriatică, a declarat prim-ministrul Giorgia Meloni, în încercarea de a dubla producţia Romei la 6 miliarde de metri cubi pe an şi de a reduce preţurile energiei pentru firme., transmite Reuters.

Măsura va lua forma unui amendament la un decret guvernamental care urmează să fie aprobat în Parlament în următoarele zile, a declarat Meloni reporterilor, vineri.

Guvernul are în vedere concesiuni pe 10 ani, pentru a fora între nouă şi 12 mile în largul coastei adriatice a Italiei, extragând până la 15 miliarde de metri cubi de gaz, a declarat ministrul Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, la o conferinţă de presă alături de Meloni, scrie news.ro.

Un proiect al programului văzut de Reuters stabilea limita de extracţie la 10 miliarde de metri cubi pe o perioadă de 15 ani.

Conform planurilor Romei, gazele din noua producţie naţională va fi vândut firmelor italiene mari consumatoare de energie, la un preţ cuprins între 50 şi 100 de euro pe megawat oră, a spus Meloni - o reducere în comparaţie cu preţurile de pe piaţa europeană a gazelor.

Italia se străduieşte să găsească noi surse de gaze, care să înlocuiască importurile din Rusia, care reprezentau a anul trecut proximativ 38% din consumul total, înainte de invazia Moscovei în Ucraina.

Creşterea planificată a producţiei interne va asigura doar o mică parte din nevoile Italiei, cu contribuţii mai decisive provenind din acordurile de import recent semnate cu ţări precum Algeria, Norvegia, Congo şi Azerbaidjan.

Ecologiştii spun că Roma ar trebui să facă mai mult pentru a accelera lansarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară şi eoliană.

Zece state europene au convenit vineri să precizeze anul acesta cum vor limita creditele de export pentru proiectele de combustibili fosili din străinătate, dar au renunţat la un proiect de angajament de a pune capăt în mod explicit acestui sprijin, după retragerea Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.