Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giorgia Meloni îi vorbește lui Zelenski cu 'dragă' - Mesajul clar transmis după câștigarea alegerilor

Giorgia Meloni

Liderul naționalist Giorgia Meloni, care va deveni următorul prim-ministru al Italiei, a promis sprijin total pentru Kiev după ce a primit felicitări din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru victoria sa în alegeri, relatează Reuters. Într-un tweet publicat marți noaptea, la o zi după ce Meloni și aliații săi de dreapta au obținut o majoritate parlamentară, Zelenski a declarat că așteaptă cu nerăbdare „o cooperare fructuoasă cu noul guvern”, scrie Mediafax.

Meloni a răspuns rapid. „Dragă (Zelenski - n.r.), știi că poți conta pe sprijinul nostru loial pentru cauza libertății poporului ucrainean. Rămâi puternic și păstrează-ți credința neclintită!”, a scris Meloni, în limba engleză, pe Twitter.

Meloni a fost unul dintre puținii lideri politici italieni care a susținut cu toată tăria decizia premierului demisionar Mario Draghi de a trimite arme în Ucraina, deși ea se afla în opoziție față de guvernul său.

În schimb, cei doi aliați politici ai lui Meloni, Liga și Forza Italia, care au făcut parte din coaliția lui Draghi, au avut păreri împărțite, reflectând legăturile lor istorice apropiate cu președintele rus Vladimir Putin.

Subliniind profunzimea acestor legături, liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi, a declarat săptămâna trecută că Putin a fost „împins” să invadeze Ucraina și că a dorit să pună „oameni decenți” la conducerea Kievului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.