Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GIP sesizează DNA: Ministrul Ghinea ar fi în situația lui Ponta

cristi_ghinea

Grupul de Investigații Politice, organizație condusă de Mugur Ciuvică, susține că ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, s-ar afla în conflict de interese, într-o situație asemănătoare celei pentru care Victor Ponta este inculpat de DNA.

„După Tobă, următorul tehnocrat luat de DNA ar trebui să fie Cristian Ghinea. Potrivit standardelor DNA, Ghinea a săvârșit infracțiunea de conflict de interese”, susține GIP, pe pagina oficială de Facebook, alături de următoarele argumente:

„Pe 9 mai 2016, la propunerea ministrului Cristian Ghinea, premierul Cioloș l-a numit în data de Dragoș-Cristian Dinu în funcția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Înainte de a-l propune pentru funcția de secretar de stat, Cristian Ghinea a beneficiat de foloase din partea lui Dragoș Dinu. În 2015, Ghinea a încasat 3.000 euro de la HF Advising SRL, firmă la care Dinu este asociat.

În iunie 2015, DNA l-a acuzat pe Victor Ponta de conflict de interese pentru o situație identică cu cea a lui Ghinea. Procurorii au susținut că Ponta l-ar fi numit pe Șova ministru pentru că, în trecut, ar fi primit bani de la firma de avocatură la care Șova e asociat.

Oricât de deșănțate ar fi fost laudele aduse DNA de Ghinea și oricât de dragă i-ar fi fost Codruței Monica Macovei, procurorii nu au de ales. Sau anunță public că au bătut câmpii cu conflictul de interese al lui Ponta, sau încep urmărirea penală și împotriva actualului ministru al Fondurilor Europene.”

Vezi și: Răsturnare de situație în relația Germania-Turcia: Merkel nu mai recunoaște genocidul armean

content-image

Foto 1: Declarația de avere a lui Cristian Ghinea

content-image

Foto 2: Datele de la Registrul Comerțului referitoare la HF Advising SRL

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.