Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giuliani a fost plătit de firma de consultanţă a fostului director FBI Louis Freeh pentru scrisoarea transmisă autorităţilor de la Bucureşti

facebook.com
lobby bani

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolf Giuliani, a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, scrie Politico. Firma aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu, dar și al lui Alexandru Adamescu. Ambii sunt la Londra, primul se sustrage unei condamnări definitive, iar al II-lea unui mandat de arestare emis de DNA pe numele său (un judecător a decis deja retrimiterea in România, iar acum Adamescu Jr. se află în faza de apel).

Giuliani a declarat marţi pentru Politico că scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions.

"Ei îmi plătesc onorariul", a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

El nu a spus cu cât a fost plătit sau dacă Freeh Group a apelat la serviciile sale în numele unui client, Giuliani sugerând ca orice alte întrebări să fie adresate Freeh Group, care nu a răspuns solicitărilor adresate.

William Jeffress Jr, partener la Baker Botts, care l-a reprezentat pe Lewis “Scooter” Libby în cazul scurgerilor de date de la CIA, în 2007, s-a declarat surpins că Giuliani a omis să menţioneze în scrisoare că acţionează în numele unui client.

El a spus că e cel puţin neobişnuit ca un avocat american să scrie preşedintelui unui stat străin pentru a-i oferi sfaturi în legătură cu eforturile anticorupţie şi cu atât mai puţin să o facă fără a-i identifica pe cei în al căror beneficiu face acest demers, concluzia sa fiind că oricine ar fi cel care a apelat la Giuliani şi l-a plătit a făcut-o crezând că va avea influenţă în calitatea sa de avocat al preşedintelui, conform Politico.

Louis Freeh este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.