Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giuseppe Conte îşi anulează participarea la Forumul de la Davos

orfoonline.org
Giuseppe conte

Prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, şi-a anulat deplasarea la Forumul Economic Mondial de la Davos, prevăzută joi, anunţă Reuters potrivit Agerpres.

Cancelaria premierului nu a dat detalii despre decizie, precizând doar că Conte va rămâne la Roma pentru se ocupa de "probleme urgente".

Miercuri, ministrul de externe Luigi Di Maio a demisionat de la conducerea Mişcării 5 Stele (M5S), parteneră în coaliţia guvernamentală de la Roma. Di Maio este membru al guvernului din 2018, când formaţiunea sa a obţinut 33% din voturi la alegerile parlamentare, reaminteşte Reuters.

Agenţia apreciază că demisia sporeşte incertitudinea politică din Italia înaintea alegerilor locale de la sfârşitul săptămânii. Partidul de dreapta Liga, aflat în opoziţie, speră să înregistreze un succes la scrutinul local, ceea ce ar da mai multă greutate cererii de organizare a unor alegeri generale anticipate.

Mişcarea 5 Stele urmează să îşi aleagă noul lider abia peste câteva luni. Până atunci, interimatul la conducere este asigurat de Vito Crimi, şeful comitetului pentru regulamentele interne. Formaţiunea a pierdut peste 30 de parlamentari din 2018, în contextul unor dezacorduri interne privind politicile, inclusiv parteneriatul actual cu Partidul Democrat, de stânga, care a urmat guvernării M5S alături de Liga până în septembrie anul trecut.

Joi, Ministrul de finanţe Roberto Gualtieri a dat asigurări că M5S va susţine în continuare guvernul Conte, iar coaliţia este decisă să menţină stabilitatea, deci "nu se va schimba nimic".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.