Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider italian critică planul occidentului în Ucraina: 'Strategia decisă la Washington şi Londra nu oferă nicio cale de ieşire'

ANSA
Giuseppe Conte

Fostul premier italian Giuseppe Conte, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S), a reafirmat joi că se opune furnizării de armament suplimentar Ucrainei, criticând abordarea Statelor Unite şi Marii Britanii şi cerând negocieri de pace pentru încheierea războiului cu Rusia, potrivit Mediafax.

"În acest moment, Ucraina nu face nimic cu un tanc italian. Au arme sofisticate furnizate de Statele Unite şi de Marea Britanie. În privinţa sancţiunilor, eu am fost primul care a răspuns afirmativ, sigur că vor fi menţinute. Adevărata temă, şi am obosit să o menţionez, este că această strategie pe care o aplicăm nu oferă nicio cale de ieşire. Este o strategie decisă la Washington şi Londra, iar Guvernul italian o urmează puţin orbeşte", a declarat Giuseppe Conte, liderul Mişcării Cinci Stele (M5S, populistă, antisistem), la o emisiune a postului tv RAI 1, conform agenţiei Adnkronos.

"Uniunea Europeană nu reuşeşte să exprime o direcţie politică, iar acest lucru îmi displace mult. Suntem în alianţa euro-atlantică şi vom rămâne, dar cu o contribuţie critică. Acesta este un război în Europa, iar Uniunea Europeană trebuie să indice direcţia. Iar unicul drum de ieşire sunt negocierile de pace", a insistat Giuseppe Conte, care a fost premier al Italiei în perioada iunie 2018 – februarie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.