Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Global Times, ziarul Partidului Comunist Chinez, a cerut toleranţă zero faţă de protestatarii din Hong Kong

afp
protest hong kong

Global Times, ziarul Partidului Comunist Chinez, a cerut „toleranţă zero” faţă de protestatarii din Hong Kong, după ce aceştia au vandalizat sediul Consiliului Legislativ, conform The Guardian.

„Din aroganţă şi furie, protestatarii au arătat că nu respectă legea şi ordinea”, se arată în articolul Global Times.

„Societatea chineză este conştientă că o politică de toleranţă zero este singurul remediu pentru acest comportament distructiv. Altă abordare ar fi similară cu deschiderea Cutiei Pandorei”, se precizează.

Marţi televiziunea de stat din China a informat că Beijingul consideră aceste acţiuni ca fiind „o provocare” la adresa sistemului „o ţară, două sisteme”.

Un reprezentant al biroului afacerilor Chinei în Hong Kong a condamnat violenţele unor protestatari care sunt nemulţumiţi de un proiect de lege privind extrădările şi a susţinut că Beijingul susţine guvernul Hong Kong-ului în eforturile sale de a trage la răspundere infractorii responsabili, informează Global Times.

Într-un editorial publicat de China Daily este subliniată importanţa principiului „o ţară, două sisteme” şi se precizează că Hong Kong, fostă colonie britanică, este o parte „inalienabilă” a Chinei şi că evenimentele din Hong Kong ţin numai de China.

„Singura cale pentru regiunea administrativă specială să susţină o creştere economică şi să menţină stabilitatea este o integrare continuă a dezvoltării sale în dezvoltarea mai largă a naţiunii” se arată în articol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.