Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gluma se îngroașă. Iranul confirmă capturarea navelor americane

ormuz

Gardienii Revoluţiei, armata de elită a regimului islamic, a confirmat miercuri interceptarea a două nave de război americane, cu 10 marinari la bord, care au intrat în apele teritoriale iraniene din Golful Persic, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul lor Sepahnews.ir, scrie AFP. 

"Cele două nave de război americane cu 10 marinari înarmaţi care au intrat în apele teritoriale iraniene marţi la orele 16.30 (13.00 GMT) în împrejurimile insulei Farsi au fost interceptate de unităţi de război ale forţelor navale ale Gardienilor Revoluţiei şi au fost aduse pe insulă", afirmă comunicatul care a adăugat că marinarii "sunt teferi şi nevătămaţi". 

Comunicatul a informat că "cei zece marinari, nouă bărbaţi şi o femeie, au fost duşi într-un loc sigur" şi că în momentul interceptării lor port-avionul american Trumann şi port-avionul francez Charles de Gaulle se aflau în zonă, însă " în apele internaţionale". 

Potrivit agenţiei Fars, considerată apropiată Gardienilor Revoluţiei, cele două nave de război americane au pătruns "doi kilometri în interiorul apelor teritoriale iraniene, iar aparatele lor GPS confirmă acest lucru".AGERPRES

Vezi și: Associated Press: 2 nave militare americane de patrulare au fost 'retinute' de Iran/ update

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.