Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Goldman Sachs lansează o profeție sumbră: 'Piața se află într-o stare de deficit mai mare decât ne așteptam. Creșterea prețului la petrol rămâne ridicată'

Goldman Sachs

Goldman Sachs a înrăutățit prognozele privind prețul petrolului în trimestrele III și IV. O altă scădere a prețurilor Brent s-a datorat lichidității scăzute și îngrijorărilor tot mai mari, inclusiv cu privire la recesiune, politica Chinei de "toleranță zero" față de coronavirus și situația din sectorul imobiliar al țării, eliberarea rezervelor strategice în Statele Unite și restabilirea producției în Rusia, scriu analiștii de la Goldman Sachs.

"Credem că posibilitatea unei creșteri a prețului petrolului rămâne ridicată, chiar și ținând cont de toți acești factori negativi, deoarece piața se află într-o stare de deficit mai mare decât ne așteptam în ultimele luni", spun experții.

Cu toate acestea, au înrăutățit previziunile privind prețurile petrolului în trimestrele III și IV din 2022 - la 110 dolari și, respectiv, 125 de dolari pe baril, de la 140 de dolari și 130 de dolari pe baril.

Prognoza pentru 2023 a rămas neschimbată la 125 de dolari pe baril.

La sfârșitul săptămânii precedente, prețul Brent a scăzut cu aproape 9%, WTI a scăzut cu aproape 10%. În prezent, contractele futures sunt aproape de cele mai scăzute niveluri din ultimele șase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.