Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Goldman Sachs: popularitatea criptomonedei Ethereum ar putea depăși capitalizarea de piață a Bitcoin în curând

coindesk.com
ethereum bitcoin criptomonede

Goldman Sachs spune că popularitatea contractelor inteligente ale Ethereum înseamnă că ar putea depăși Bitcoin în curând criptomoneda numărul unu prin capitalizare de piață.

Goldman Sachs a declarat marți într-o notă adresată clienților că blockchain-ul cu cel mai mare „potențial de utilizare reală” este Ethereum, sugerând că ETH-ul său ar putea deveni magazinul digital dominant de valoare.

Ca atare, Goldman preconizează că capitalizarea totală a eterului (ETH) ar putea depăși plafonul total de piață pentru bitcoin (BTC) în următorii ani, potrivit unui raport din Business Insider.

„Ethereum arată în prezent cel mai mare potențial de utilizare reală, este cea mai populară platformă de dezvoltare pentru aplicații de contract inteligent.”

Contractele inteligente cuprind software care permite executarea automatizată a contractelor digitale, tehnologia facilitând boom-ul în protocoalele de finanțare descentralizată (DeFi) și în aplicațiile descentralizate cu cripto (DApps).

Analiștii au remarcat faptul că primul avantaj al mutantului Bitcoin este marca, brandul mai puternic, totuși consideră că îi lipsesc unele dintre cazurile de utilizare a Etherului și că întârzie viteza tranzacțiilor. Ca urmare a concentrării sale pe bani grei și securitatea rețelei, Bitcoin nu oferă încă același nivel de funcționalitate ca Ethereum.

Ca rețea mai tânără, Ethereum a reușit, de asemenea, să crească într-un ritm mai rapid decât Bitcoin. În timp ce Bitcoin a crescut cu 261% în ultimul an, ETH a crescut cu 856% în aceeași perioadă.

În ciuda faptului că Ethereum a depășit Bitcoin, analiștii susțin, de asemenea, că aurul este un depozit de valoare superior activelor digitale, caracterizând aurul drept „acoperire defensivă a inflației” și cripto ca „acoperire a inflației risc-pe-risc”.

„Această competiție între criptomonede este un alt factor de risc care îi împiedică să devină refugiu sigur în această etapă.”

După ce analiștii de la Goldman Sachs 'Investment Strategy Group le-au spus clienților că cripto nu este chiar o clasă de active „investibilă”. Analiștii au spus :

„Deși ecosistemul activelor digitale poate revoluționa viitorul tuturor, acest lucru nu implică faptul că criptomonedele sunt o clasă de active investibilă.”

Băncile nu sunt singurele care au observat că Ethereum îl depășește pe Bitcoin într-un mod substanțial. Fondatorul și CEO-ul rețelei Celsius, o companie de depozitare și împrumuturi criptografice cu active digitale în valoare de 17 miliarde USD, a declarat că Ether a eclipsat deja Bitcoin din punct de vedere al deținerilor în rândul utilizatorilor platformei și crede că se va dezvolta și mai mult în 2022 sau 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.