Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google își oferă sediile din SUA pentru a fi transformate în centre de vaccinare anti-COVID19

google street view

Gigantul american Google a anunţat luni că urmează să-şi amenajeze o parte din spaţiile sale din Statele Unite pentru a le transforma în centre de vaccinare împotriva COVID-19, relatează AFP.

"Pentru a contribui la campania de vaccinare, începând din Statele Unite, vom pune la dispoziţie o serie de spaţii Google, precum clădiri, parcări şi spaţii deschise", a scris şeful Google, Sundar Pichai, într-o postare pe blog, conform agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Președintele României nu mai are salariul cel mai mare și trebuie să reanalizăm această lege a salarizării’

"Aceste sit-uri vor fi deschise oricui este eligibil pentru vaccin conform criteriilor de stat şi locale", a adăugat el.

Primele spaţii pentru vaccinare vor fi deschise în Los Angeles şi zona San Francisco, în California (vestul Statelor Unite), în Kirkland, în statul Washington (vest) şi în oraşul New York (est), însă Google intenţionează să deschidă mai multe astfel de centre.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Google colaborează cu grupul One Medical şi cu agenţiile de sănătate publică din SUA pentru a pune în aplicare iniţiativa.

Sundar Pichai a anunţat, de asemenea, că Google va acorda subvenţii de 100 de milioane de dolari pentru campanii publicitare către Fundaţia Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi diverse organizaţii mondiale, precum şi 50 de milioane de dolari pentru a ajuta agenţiile de sănătate publică să educe comunităţile defavorizate cu privire la imunizare.

Citește și: Ultim moment! DNA a hotărât: Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Totodată, gigantul online Amazon i-a oferit săptămâna trecută ajutorul preşedintelui american Joe Biden pentru a-şi atinge obiectivul de a vaccina 100 de milioane de americani în primele 100 de zile ale mandatului său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.