Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google lansează o nouă platformă - E DEDICATĂ pasionaților de jocuri video

google

Compania americană Google va lansa Stadia, platforma sa de streaming dedicată jocurilor video - care nu va necesita folosirea unor console sau a unor calculatoare scumpe, ci doar a unei tastaturi speciale -, în luna noiembrie, iar abonamentele lunare vor costa 10 dolari, relatează cnbc.com, potrivit Mediafax.

Primele detalii despre acest serviciu de streaming au fost anunțate în luna martie, iar, joi, Google a venit cu completări, reprezentanții companiei spunând că amatorii pot face deja precomenzi.

Reprezentanții gigantului american au explicat felul în care va funcționa Stadia. Potrivit acestora, dacă cineva va viziona un videoclip despre un joc video pe YouTube, acesta ar putea să aibă acces rapid la el prin accesarea unui buton pe care scrie "Play Now". Astfel, va fi eliminată nevoia de cumpăra jocurile în sine sau de a le descărca, iar Google va depune toate eforturile pentru a le reda cu ajutorul stocării în cloud.

Stadia va putea funcționa pe orice tip de ecran, dar lansarea efectivă a jocurilor se va putea face pe monitoare, laptopuri, tablete și telefoane mobile. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a schimba formatul pe care îl folosesc, ceea ce înseamnă că vor putea să înceapă un joc pe computer și să îl continue pe dispozitivul mobil.

Citește și: DOLIU - Un celebru cântăreț, câștigător a șase premii Grammy, a murit

Persoanele interesate se pot juca cu ajutorul tastaturii și mouse-ului sau cu un dispozitiv special Stadia pus în vânzare de Google și care va costa 69 de dolari.

Platforma creată de Google va avea posibilitatea de a susține jocurile în format 4K, dar creatorii ei susțin că acestea vor putea fi accesate și în rezoluții de până la 8K. Momentan, pasionații de jocuri video nu dispun încă de echipamente 8K, iar consolele de la principalii producători din domeniu, Microsoft și Sony, funcționează doar la capacitatea 4K, High Dynamic Range.

La lansare, Stadia va oferi utilizatorilor peste 30 de jocuri, de la companii precum Electronic Arts, Sega și 2K.

Google nu este singurul gigant online care lucrează la o platformă pentru jocuri video. Există informații potrivit cărora Amazon lucrează la un serviciu asemănător, care va conține jocuri produse în studiourile lor specializate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.