Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google 'lovește' Polonia cu un proiect de două miliarde de dolari

Google
Google

Google va investi până la două miliarde de dolari în centrul său de date din Polonia, în special pe segmentul serviciilor de tip cloud, a anunţat miercuri publicaţia poloneză Puls Biznesu, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Anunţul vine după ce, în luna mai, grupul american Microsoft anunţa că va investi un miliard de dolari într-un centru de date din Polonia, în contextul în care cea mai mare economie din Europa Centrală şi de Est vrea să devină un centru regional pentru tehnologie.

Citește și: Mita cerută de directorul Unifarm unei societăți pentru achiziția de măști și combinezoane a fost de 760.000 de euro - Ionel și-ar fi pus un subaltern să mintă

"Centrul Google de servicii de cloud din Varşovia reprezintă cea mai mare investiţie în infrastructura de acest tip din Polonia. Suntem pregătiţi să fim operaţionali la începutul anului viitor", a declarat, pentru Puls Biznesu, Magdalena Dziewguc, director în cadrul Google pentru Polonia şi Europa Centrală şi de Est.

Jadwiga Emilewicz, vicepremierul Poloniei, a estimat că Google ar putea investi între 1,5 şi două miliarde de dolari în proiect.

Gigantul american al internetului are centre de date şi în alte state europene, precum Finlanda, Olanda, Irlanda şi Belgia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.