Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google și-a declarat falimentul, în Rusia

Forbes
Larry Page cofondator Google

Subsidiara din Rusia a companiei Google, deținută de Alphabet Inc., și-a cerut insolvența, potrivit unui mesaj postat miercuri pe registrul oficial rus Fedresurs, citat de Reuters.

Subsidiara "depune o notificare privind intenția de a se declara insolvabilă (falimentară)", se arată în notă.

"Începând cu 22 martie 2022, compania se declară în faliment și în incapacitate de a-și îndeplini obligațiile monetare, cererile de plată a indemnizațiilor de concediere și (sau) remunerația personalului care lucrează sau a lucrat anterior în baza unui contract de muncă și (sau) obligația de a efectua plăți obligatorii în termenul prevăzut", se arată în notă.

Google nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii. David Sneddon, pe care documentul îl numește director general al filialei, nu a putut fi contactat imediat.

Rusia a declarat marți că nu intenționează să blocheze YouTube, deținut tot de Alphabet, în pofida amenințărilor și amenzilor repetate, recunoscând că utilizatorii ruși ar avea probabil de suferit iar măsura ar trebui evitată.

Directorul executiv al Rostelecom, Mihail Oseevskiy, a declarat miercuri că Google funcționează normal în țară, inclusiv toate serverele sale, a relatat agenția de presă TASS.

Nu a fost imediat clar dacă amenzile impuse împotriva Google, care includ o taxă de 7,2 miliarde de ruble (113 milioane de dolari) în decembrie pentru ceea ce Moscova a spus că a fost o incapacitate repetată de a șterge conținutul pe care Rusia îl consideră ilegal, au fost de vină pentru declarația de insolvență.

Veniturile subsidiarei în 2021 au fost de 134,3 miliarde de ruble, a arătat baza de date Spark a agenției de știri Interfax privind companiile rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.