Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google spune că următorul său AI, 'Gemeni', va fi mai capabil decât ChatGPT: Va avea capabilitățile uimitoare de limbaj

medium.com
gemini ai google

CEO-ul filialei de inteligență artificială (AI) a Google, DeepMind, a spus că viitorul sistem AI al companiei va fi „mai capabil” decât ChatGPT de la OpenAI.

Potrivit unui raport de la Wired, Demis Hassabis, CEO-ul DeepMind, spune că Gemini AI al companiei este un model de limbaj mare (LLM) care utilizează text similar proceselor ChatGPT, dar va fi echipat cu noi capabilități precum planificarea sau rezolvarea problemelor, conform cointelegraph.com.

Sistemul se va baza pe tehnologia și tehnicile utilizate în AlphaGo, un sistem AI timpuriu dezvoltat de DeepMind în 2016.

La un nivel înalt, vă puteți gândi la Gemini ca combinând unele dintre punctele forte ale sistemelor de tip AlphaGo cu capabilitățile uimitoare de limbaj ale modelelor mari.

El a menționat, de asemenea, că vor exista „noi inovații”, pe care le-a numit „destul de interesante”. Gemeni a fost dezvăluit pentru prima dată la conferința pentru dezvoltatori I/O a Google din mai, împreună cu o serie de alte produse AI.

Cointelegraph a contactat DeepMind pentru comentarii suplimentare cu privire la dezvoltarea Gemini AI.

Hassabis spune că Gemeni este încă la câteva luni până la lansarea oficială și că dezvoltarea va costa zeci sau sute de milioane de dolari.

Vestea despre Gemeni vine la scurt timp după ce Google și-a lansat propriul chatbot AI Bard, care rivalizează cu popularul ChatGPT al OpenAI. Cu toate acestea, Bard s-a confruntat cu scepticismul intern din partea foștilor angajați Google cu privire la „preocupările pentru societate”.

Deja, Google Bard a fost blocat de la lansarea în Uniunea Europeană din cauza autorităților de reglementare din Irlanda care acuză compania că nu a depus documentele necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.