Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Google testează identificarea problemelor cardiace sau oculare cu ajutorul senzorilor smartphone-urilor

hswstatic.com
tetracromat ochi

Google a anunţat joi ultimele sale planuri de utilizare a smartphone-urilor pentru a monitoriza sănătatea, spunând că va testa dacă captarea bătăilor inimii şi a imaginilor globului ocular ar putea ajuta oamenii să îşi identifice problemele de acasă, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Compania, divizie a grupului Alphabet, investighează dacă microfonul încorporat al smartphone-ului poate detecta bătăile inimii şi murmurele atunci când este plasat peste piept, a declarat reporterilor şeful AI pentru sănătate, Greg Corrado.

Citirile ar putea permite detectarea precoce a tulburărilor valvulare cardiace, a spus el.

”Nu este la nivel de diagnostic, ci este la nivelul de a şti dacă există un risc crescut”, a spus Corrado, observând că au rămas întrebări cu privire la acurateţe.

Cercetarea ochilor se concentrează pe detectarea bolilor, precum cele legate de diabet, din fotografii.

Google a spus că a obţinut ”rezultate timpurii promiţătoare” folosind camere de masă în clinici şi că va examina acum dacă şi fotografiile de pe smartphone ar putea funcţiona.

Corrado a spus că echipa sa vede ”un viitor în care oamenii, cu ajutorul medicilor lor, pot înţelege mai bine şi pot lua decizii cu privire la starea lor de sănătate din propria locuinţă”.

De asemenea, Google intenţionează să testeze dacă software-ul său de inteligenţă artificială poate analiza screening-urile cu ultrasunete efectuate de tehnicieni mai puţin calificaţi, atâta timp cât acestea urmează un model stabilit.

Tehnologia ar putea răspunde penuriei de lucrători cu calificare superioară şi ar permite femeilorcare nasc să fie evaluate acasă.

Proiectele urmează anunţurilor de anul trecut despre măsurarea frecvenţei cardiace şi respiratorii cu ajutorul camerelor smartphone - funcţii disponibile acum pe multe dispozitive prin aplicaţia Google Fit.

Deşi Google a căutat de mult să-şi aducă expertiza tehnică în domeniul sănătăţii, a spus puţin despre faptul dacă eforturile generează venituri sau utilizări semnificative.

Corrado a spus că lansarea capabilităţilor este ”un pas major” şi că adoptarea acestora va dura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.