Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu cere Guvernului să aloce bani pentru brăţările magnetice pentru deţinuţi

evz.ro
gorghiu suparata

Senatorul PNL Timiş, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Timişoara, că va solicita Guvernului Tudose ca la rectificarea din septembrie să aloce resurse necesare pentru ca sistemul de brăţări electronice pentru deţinuţi să poată fi implementat. ''Dacă Guvernul declară că doar Parlamentul este cel care trebuie să găsească resurse pentru un astfel de sistem, înseamnă că nu există voinţă din partea Executivului de a implementa un astfel de sistem. Am arătat de multe ori că există soluţii pentru a se rezolva o mare parte din problemele din penitenciare şi ele sunt cuprinse în proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate'', a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a subliniat că PNL şi societatea românească nu vor accepta graţierea, pe motiv că penitenciarele nu au suficiente locuri de cazare pentru deţinuţi şi consideră că rezolvarea problemei penitenciarelor trebuie să fie o prioritate, având în vedere deciziile CEDO. ''În loc de graţierea pe care domnul Toader o negociază pe la Bruxelles, este nevoie de măsuri alternative la închisoarea în penitenciarele din România şi de recuperarea prejudiciilor. Nu este normal ca într-un domeniu în care există o restanţă atât de mare a Guvernului să se aştepte o soluţie de la Parlament cu privire la chestiuni tehnice de tipul surselor de finanţare pentru brăţările electronice'', a argumentat Gorghiu, conform Agerpres.

În altă ordine de idei, parlamentarul liberal a subliniat că PSD vrea să plafoneze şi indemnizaţiile pentru mame aflate deja în plată, ceea ce este ''neconstituţional''. ''Guvernul PSD doreşte ca în şedinţa de Guvern de vineri să plafoneze indemnizaţiile pentru mame, inclusiv pe cele în plată. Vor lua această măsură aberantă şi neconstituţională, fără niciun dialog cu societatea, fără simulări, fără argumente serioase'', a spus Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.