Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu, memento pentru Ponta: Sanctiunea primita e fara precedent

alina gorghiu

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu ii transmite un 'memento' premierului Victor Ponta privind obligativitatea deciziilor instantelor, dupa ce Ponta a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere de punere a în aplicare a unei decizii judecătoreşti în cazul Rompetrol-Rafinare. Ea precizeaza ca aceasta sanctiune este una fara precedent pentru un premier in functie.

Ea subliniaza ca premierul este obligat sa respecte si deciziile instantelor privind organizarea de alegeri partiale, atat locale cat si parlamentare.

Citeste si: Instanța a decis: Victor Ponta este VINOVAT! Ce pățește premierul după vestea din această seară

"Hotărârile judecătorești nu sunt opționale, fie că suntem sau nu de acord cu ele. Cred că premierul Ponta avea nevoie de un astfel de memento, nu pentru că e proaspăt ieșit din convalescență politică, ci pentru că de-a lungul mandatului său a făcut adesea slalom printre legi și decizii ale instanțelor. Îi amintesc că și pentru refuzul de a organiza alegeri parțiale, instanțele au stabilit că dl Ponta face exces de putere și că este obligat să pună în aplicare legea.

Sancțiunea primită de dl Ponta este fără precedent în cazul unui premier în funcție. Poate că aceasta este soluția, dacă amenda aplicată de cetățeni în noiembrie 2014 nu l-a adus pe calea cea bună", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.