Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu: România este singura ţară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei

Facebook
Alina Gorghiu

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă că România este singura ţară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei şi a 11-a din lume. Ministrul precizează că este un moment deosebit, mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naţionale pentru Prevenirea Recidivei.

”Suntem parteneri strategici cu Japonia şi acţionăm în consecinţă. România este singura ţară din Uniunea Europeană care a semnat cu Japonia o Declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei. Şi a 11-a din lume. Am semnat ieri acest document, alături de omologul nipon, Ryuji Koizumi. Este şi prima declaraţie de cooperare în domeniul justiţiei între România şi Japonia, după stabilirea Parteneriatului Strategic între ţările noastre”, anunţă Alina Gorghiu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei precizează că este un moment deosebit, mai ales pentru că această cooperare va ajuta la elaborarea unei Strategii Naţionale pentru Prevenirea Recidivei.

”De 16 ani, rata recidivei e în scădere. Însă avem nevoie de experienţa japoneză în domeniul acţiunii comunitare. Această declaraţie înseamnă o colaborare mai strânsă între sistemele noastre penitenciare şi de probaţiune. Cu ocazia întâlnirii de la Tokyo am mulţumit părţii nipone pentru susţinerea arătată României în procesul de aderare la OCDE, un obiectiv strategic pentru ţara noastră”, mai afirmă Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.