Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu si Blaga, in vizita la Bruxelles. Cu cine s-au intalnit si ce au discutat

pnl nou sigla

Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au efectuat marti o vizita la Bruxelles unde au avut o intalnire cu presedintele PPe Joseph Daul, vicepreședintele PPE Anca Boagiu și secretarul general adjunct al PPE, Christian Kremer.

Liderii PNL le-au prezentat partenerilor din familia politica europeana importana fuziunii PNL - PDL pe care o califica drept o clarificare si o simplificare benefica a scenei politice romanesti.

La întâlnirea cu liderii PPE au mai participat vicepreședintele PNL Sorin Frunzăverde, vicepreședintele Parlamentului European Adina Vălean și europarlamentarul Cristian Bușoi.

Liberalii le-au transmis celor din PPE ca au inteles provocarile politice, sociale, economice şi internaţionale ale societăţii româneşti si ca in acest sens au lansat in dezbatere publica programul de guvernare al PNL.

Potrivit Alinei Gorghiu, alegerea primului preşedinte liberal al României este garanţia continuării procesului de modernizare a statului în spațiul democrațiilor consolidate occidentale. Parteneriatul dintre PNL și președintele Klaus Iohannis reprezintă o prioritate pentru liberali, iar proiectul noului program de guvernare constituie forma concretă a acestui parteneriat care are drept obiectiv realizarea proiectului de țară “România lucrului bine făcut”.

În ceea ce privește conflictul din spațiul ucrainean, liderii populari europeni, care au participat la această întâlnire, au reiterat ideea necesității menținerii solidarității la nivelul NATO și UE pentru a păstra o atitudine consecventă față de Rusia.

"Sancțiunile economice împotriva Rusiei trebuie continuate. Ele simbolizează practic un semnal foarte important: UE și SUA nu sunt naive, ele înțeleg perfect natura acestui conflict și evoluțiile sale. Rusia nu se poate aștepta ca Europa să fie un simplu observator al agresiunii directe sau indirecte asupra Ucrainei și să ia în considerare doar declarațiile liderilor ruși", a spus Vasile Blaga.

Alina Gorghiu a mai afirmat că România susține cu tărie soluționarea pașnică a conflictului ucrainean, îngrijorată fiind de dimensiunea crizei umanitare din apropierea granițelor sale.

În context, copreședinții PNL au făcut referire la pactul politic pentru Apărare, inițiat de președintele Klaus Iohannis, care ar trebui să constituie un semnal foarte serios dat aliaților noștri din NATO și nu numai că suntem extrem de preocupați de conflictul din Ucraina și ne întărim capabilitățile de apărare, informeaza PNL intr-un comunicat de presa.

Copreședinții PNL au participat, în perioada 2-3 martie, la Adunarea Politică a PPE ce a avut loc la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.