Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorghiu și Blaga s-au întâlnit cu românii din Spania

gorghiu si blaga

gorghiu si blagaCo-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, s-au întâlnit, la Madrid, cu românii din Spania cu care au discutat despre legea votului prin corespondență.

Liderii liberali i-au asigurat pe români că vor susține acest proiect legislativ fără rezerve, așa încât să poată fi adoptat săptămâna viitoare.

„PNL apreciază că adoptarea proiectului de lege privind votul prin corespondență are un dublu obiectiv: românilor din Diaspora trebuie să li se asigure toate mijloacele în privința exercitării dreptului de vot și, de asemenea, vizează recredibilizarea Parlamentului. Legea Votului prin corespondență este o promisiune  făcută românilor de clasa politică, iar Parlamentul are o șansă acum să se reabiliteze în ochii electoratului. Legislativul este instituția fundamentală a unei democrații, iar el trebuie să dovedească, măcar acum, că-și  respectă statutul. (...) Votul prin corespondenţă reprezintă modul în care România îi recunoaşte pe românii din străinătate drept cetăţeni deplini, egali, şi NU cetăţeni de mâna a doua în ţara de origine.”, se arată într-un comunicat remis de către PNL.

Potrivit sursei citate, liderii PNL au subliniat faptul că adoptarea legii votului prin corespondență ar putea fi și un impuls pentru implicarea românilor din străinătate în viața politică din România.

La discuția cu liderii PNL au luat parte reprezentanții comunităților de români din Madrid, Barcelona, Girona, Calatayud, Motril, Madrid, Coslada și Alcala de Henares.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.