Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spun liberalii despre viitorul şef al DNA: 'Trebuie să aibă legitimitate'

Ce spun liberalii despre noul şef al DNA. E întrebarea la modă în acest început de an pentru că mandatul Laurei Codruţa Kovesi se apropie de final. Şeful PNL, Alina Gorghiu a luat poziţie faţă de această situaţie. " Ca om politic, mă voi rezuma la a sublinia că aceste numiri trebuie făcute transparent, trebuie să aibă legitimitate și trebuie să reprezinte o garanție a performanței. Nu mi se pare, însă, potrivit ca un președinte de partid să se pronunțe asupra acestor numiri, mai ales că nu avem nicio implicare în procedură. Nu președinții de partid numesc conducerea DNA. Ceea ce pot spune este că apreciez progresele care s-au făcut în justiție și am speranța că acestea vor continua", a spus Gorghiu.

Citeşte şi: Un nou scandal în jurul lui Arafat: Secretarul de stat se apără

Şeful PNL a vorbit şi despre viitoarele alegeri şi despre posibilitatea de a demisiona dacă PNL-ul nu-şi îndeplineşte cifrele electorale. "Ne propunem un scor care să ne permită abordarea alegerilor parlamentare dintr-o poziție favorabilă. Sper ca, la sfârșitul acestui an, să fim în măsură să desemnăm Prim-ministrul României. Nu doresc nici să le dau speranțe adversarilor PNL, nici să pornesc la drum cu ipoteze defetiste, care pot să demobilizeze partidul. Şi, din experienţa altora, am învăţat că a da un procent nu e un act de eroism, ci o greşeală strategică. Nu iau în calcul rezultate slabe la alegerile locale și nu fug de responsabilități. Am încredere în colegii noștri, președinți de filiale, că vor face tot ce le stă în putință pentru a performa. Am, de asemenea, mare încredere în noul și unicul secretar general al partidului, Ilie Bolojan că va coordona așa cum trebuie procesul de organizare și mobilizare a structurilor teritoriale", a spus copreşedintele liberalilor.

Citeşte şi: Ce face Dacian Cioloș în Germania

În schimb, Alina Gorghiu exclude orice alianţă cu cei de la PSD pe care îi face praf. "Luăm în calcul un singur lucru: să avem cei mai buni candidați. Partidele pe care le-ați menționat precum și altele, de nivelul lor, nu ne sunt nici adversare, nici partenere. Adversarul nostru politic este și va fi PSD, iar parteneri vom avea orice om politic care va dori să privească înainte, nu în trecut. Cred că va avea loc un proces de cristalizare a scenei politice, într-un sistem bipartid, cu două mari forțe politice, una de dreapta și una de stânga. Am speranța că de anul acesta va deveni realitate proiectul prin care ne-am propus să atingem echilibrul de gen în politica din România: impunerea unor cote de reprezentare a ambelor genuri de minimum 30% pe lista de candidaţi. Evoluțiile din ultimii ani ne-au arătat că politica noastră are nevoie de un proiect revoluționar, de un „gamechanger”.

Citeşte şi: Acuzații grave după incidentul aviatic de la Cluj: 'Era zăpada de un metru pe pistă'

Pot spune doar că PSD rămâne în continuare un partid care nu este încă reformat și care face mai mult rău decât bine României. Și mai pot spune ca imi doresc ca 2016 să aducă românilor reevaluarea Legislativului. Un Parlament rele gitimat, credibil, lipsit de derizoriul în care a căzut aceasta instituţie fundamentală este o necesitate", a mai spus Gorghiu într-un interviu pentru evz.

Vezi şi: Incident pe aeroportul din Cluj: Un avion cu 100 de pasageri a ieșit de pe pistă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.