Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gorj: Primar cercetat după ce și-a dat acordul să fie organizată o nuntă în curtea unei școli

enational.ro
politia romana

Primarul comunei Albeni, Ion Stan, este cercetat după ce și-a dat acordul să fie instalat un cort pentru organizarea unei nunți în curtea unei școli din localitate. ”Când s-au făcut slujbe în școală, nimeni nu a avut nimic. Să vină să mă aresteze!”, declară edilul, scrie Mediafax.

Primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, a fost citat, joi, la sediul Poliției Târgu-Cărbunești, pentru audieri, după ce și-a dat acordul ca, în weekendul viitor, să fie organizată o nuntă în curtea şcolii din Câmpu Mare, unitate de învățământ care este închisă.

”Poliția mi-a trimis o citație. Am solicitat să fiu audiat în prezența avocatului meu. Am dat un acord verbal tinerilor ca să pună cortul pe terenul aferent școlii. Nu puteau să facă o cerere care să treacă prin Consiliul Local, pentru că pe terenul respectiv din locația Câmpu Mare nu este proprietar nici primarul comunei, nici Consiliul Local, este proprietar Agenția Domeniului Statului, nimeni nu vrea să înțeleagă lucrul acesta. Când s-au făcut slujbe în școală, nimeni nu a avut nimic. Să vină să mă aresteze! (...) Școala cu clasele I-VIII, din locația Câmpu Mare, nu este funcțională, nu a fost folosită niciodată de când s-a construit, și din lipsă de copii”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ionuț Stan, primarul comunei Albeni.

Cei care se pregătesc de nuntă și-au dus proviziile, între care băuturi răcoritoare şi saci cu cărbune, pentru petrecere în sălile de clasă. Mirii au scris și pe invitație că nunta va avea loc la școală: ”Bucuria căsătoriei dorim s-o trăim împreună la școala din Câmpu Mare, începând cu ora 20.00. Vă așteptăm cu drag!”.

Polițiștii fac cercetări, sub coordonarea unui procuror, întocmind un dosar penal pentru abuz în serviciu şi violarea sediului profesional.

”La data de 19 septembrie, Poliţia Oraşului Târgu-Cărbuneşti a fost sesizată de un bărbat de 42 de ani, din comuna Albeni, cu privire la faptul că primarul comunei a închiriat incinta unei instituţii de învăţământ, fără aprobarea consiliului local şi fără a anunţa consiliul de administraţie al şcolii. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Târgu-Cărbunești, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu şi violarea sediului professional”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar susțin că nu vor accepta ca o şcoală să fie transformată în sală de evenimente.

”Clădirile și terenurile sunt în patrimonial local și în administrarea autorităților locale, iar schimbarea destinației unei clădiri nu se poate face decât cu avizul Ministerului Educației Naționale, care nu există. Pentru schimbarea destinației trebuie să fie întocmit un dosar cu documente argumentative și, în general, scopul de schimbare a destinației nu este radical, este tot în scop cultural, turistic, care să vină în beneficiul comunității locale în plan cultural, în niciun caz economic. Domnul director al școlii va sesiza organele competente pentru a lua măsurile care se impun. Noi am aflat din presă. Nu agreem astfel de situații care sunt ilegale din start și ținem ca patrimoniul școlii sau clădirile cu destinație școlară să rămână cu destinație școlară”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Gorj.

Şcoala din satul Câmpu Mare a fost construită în 2007, cu bani de la Guvern, dar nu a funcționat niciodată, deși a costat aproape 1,9 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.