Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grațiela Gavrilescu, furioasă după criticile lui Klaus Iohannis: 'Cum vă poziționați față de se întâmplă în justiție? Și nu vă întreb din euroofuscare'

gratiela gavrilescu

Vicepremierul și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu îl întreabă public pe șeful statului cum se poziționează față de ce se întâmplă în justiție, în contextul întrebărilor publice pe care președintele le-a adresat Guvernului. Ministrul i-a răspuns lui Iohannis și legat de avizele de mediu.

"După ce, în fine!, a realizat că tema anticorupției a fost iremediabil compromisă și, odată cu ea, și ”penalii”- ca inovație lingvistică marcă înregistrată, domnul președinte Iohannis aruncă petarde spre Guvern. A început prin întrebări retorice puse, ca din întâmplare, la final de discurs: „Ce aveți de gând cu pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. (…) Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?”, pentru ca, la nici două zile, să recidiveze: Joi, la Pitești, ne-a vorbit despre „diferiți politicieni” la care „a văzut” o „atitudine de băieți supărați că au fost prinși cu mâța-n sac”. Și, ne-a explicat dumnealui, „mi s-au părut artificial jigniți, supărați. Mi s-a părut că acest cuvânt, euroofuscat, ar descrie foarte bine această reacție”. Domnul președinte s-a arătat și foarte îngrijorat de o așa-zisă adversitate cu care autoritățile guvernamentale i-ar privi pe investitorii străini și a identificat drept cauză a întârzierii construirii autostrăzilor lipsa acordurilor de mediu. Pentru liniștea sa, îl îndemn să își pună consilierii să acceseze pagina web a Ministerului Mediului și pagina oficială a Guvernului României!", spune viceprim-ministrul și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu.

CTP, ieșire spectaculoasă după ce Dăncilă a anunțat că 'reduce democrația': 'Mă uit la ea ca la un obiect de studiu'

Vicepremierul adresează președintelui o întrebare legată de justiție, spunând că este curiozitatea unui liberal care detestă "euroobedienții".

"S-ar putea să aibă multe surprize plăcute: acordurile de mediu sunt în ordine, iar Executivul PSD-ALDE tocmai ce a rezolvat, așa cum a anunțat doamna prim-ministru, o problemă vitală pentru marile lucrări de infrastructură: reglementarea parteneriatului public privat, a deblocat trei dintre autostrăzi și se va pune capăt și întârzierilor generate de contestații. Acum, nu pot să știu care o fi fost cauza atâtor recidive prezidențiale în atât de scurt timp… Dar dacă președintele țării mele i-a adresat, public, întrebări guvernului din care și eu fac parte, cu voia dumneavoastră, îi pun și eu o întrebare: Cum vă poziționați, domnule președinte, în legătură cu ceea ce se întâmplă în justiție? Și nu vă întreb din euroofuscare, ci doar din curiozitatea liberalului care detestă euroobedienții!", a mai spus Grațiela Gavrilescu.

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Pitești, că mai multe proiecte de autostradă sunt cu probleme pentru că nu au fost obținute avizele de mediu.

"Avem tronsonul Deva Lugoj. Fiecare premier inaugurează câte un metru de autostradă. Oamenii se intreabă de ce nu mergem înainte. Explicaţiile vin greu, dar au venit. Probleme cu mediul s-a început fără a acordul de mediu",a declarat Iohannis, legat de infrastructură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.