Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grădina de vară din Eforie Sud va oferi turiștilor concerte, expoziţii şi multe altele în cadrul proiectului Eforie Colorat

litoral

Turiştii sunt aşteptaţi la Grădina de vară din Eforie Sud, deschisă zilnic în perioada 14 iunie - 12 septembrie, cu filme, expoziţii, ateliere creative şi educative, concerte şi multe altele, evenimente organizate în cadrul proiectului artistic şi cultural Eforie Colorat.

Grădina de vară va fi deschisă publicului timp de trei luni, pe întreaga perioadă a sezonului estival, după ce în ultimii ani ea a funcţionat doar la începutul lunii august, scrie Agerpres.ro.

"Din 2018, grădina de vară Cinemascop din Eforie Sud şi-a redeschis porţile pentru vizitatorii doritori să aibă o alternativă culturală de a petrece timpul liber în vacanţa la mare, în prima săptămână a lunii august. Atunci a apărut festivalul Cinemascop, a cărui fondare a dus la scoaterea grădinii de vară din aparenta stare de paragină. După 3 ediţii şi îmbunătăţiri mici şi mari aduse spaţiului, grădina revine la scopul ei iniţial - acela de a fi deschisă publicului pe toată perioada estivală. Aşa a apărut proiectul Eforie Colorat, organizat de Asociaţia Forumul Artelor Vizuale, împreună cu Centrul Ceh Bucureşti, Primăria Oraşului Eforie şi RADEF RomâniaFilm, ce au formulat un program cultural complex", se arată într-un comunicat de presă transmis luni de organizatorii manifestării Eforie Colorat.

Conform sursei citate, fiecare săptămână a verii va aduce în prim plan filme de scurt şi lungmetraj, proiectate în colaborare cu institute culturale europene şi festivaluri de film internaţionale.

Organizatorii au pregătit filme scurte din cadrul Festivalului Short Film Breaks (14 - 15 iunie şi 30 august - 12 septembrie), o colaborare cu cel mai mare festival de film din România, TIFF (26 - 31 iulie), animaţii de la Anim'est (23-24 iulie), filme europene din partea EUNIC România, iar serile de miercuri sunt dedicate filmelor româneşti, oferite de Caravana Filmului Românesc. Proiecţiile din zilele de luni, marţi şi miercuri sunt gratuite. RADEF RomâniaFilm continuă programul cinematografic în restul zilelor săptămânii, cu filme româneşti şi internaţionale, pentru care biletele vor fi disponibile prin platforma Eventbook şi în locaţie.

Pe lângă filme, vizitatorii se vor bucura de expoziţii de fotografie şi de artă, de ateliere creative, de o bibliotecă pop-up, o zonă de realitate virtuală, concerte şi alte elemente artistice şi culturale. În plus, vor fi organizate şi tururi ghidate prin Eforie Sud, menite să le ofere participanţilor o imagine de ansamblu asupra arhitecturii şi istoriei locale.

"Proiectul Eforie Colorat a apărut din necesitatea de a oferi o alternativă culturală de a petrece timpul liber pe litoral. Totodată, el atrage atenţia asupra spaţiilor culturale abandonate de pe ţărmul Mării Negre şi, în acelaşi timp, ţinteşte către a fi un exemplu de bună practică şi un model de urmat. Eforie Colorat nu se rezumă doar la redeschiderea unei grădini de vară, ci pune în prim plan oportunitatea dezvoltării comunităţilor şi a turismului local, atragerea de noi categorii de public şi, nu în ultimul rând, aducerea publicului larg mai aproape de scena artistică contemporană", a afirmat Emil Cristian Ghiţă, unul dintre fondatorii proiectului.

Grădina de vară va fi deschisă zilnic, între 14 iunie şi 12 septembrie, începând cu ora 18,00, iar programul va fi publicat săptămânal, pe pagina de Facebook, Instagram şi pe site-ul Eforie Colorat. Evenimentul se va desfăşura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii şi contaminării cu Covid-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.