Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GRAFIC | Pandemia dă primele semne de intensificare: Creștere săptămânală și un vârf după o lună

În timp ce diverse autorități ne „amenință” periodic cu un al patrulea val al pandemiei, generat de tulpina Delta a coronavirsului, datele oficiale au început să arate, pentru prima dată după câteva luni, o creștere a numărului săptămânal de infectări.

Astfel, în săptămâna 12-18 iulie, România a înregistrat 396 de noi cazuri de COVID-19, față de 285 de cazuri în săptămâna precedentă (5-11 iulie). România are astfel o creștere săptămânală care depășește media europeană. În primele două zile din săptămâna 19-25 iulie s-au înregistrat deja 141 de cazuri, iar dacă tendința se menține, este posibil să avem o doua săptămână consecutivă de creștere.

content-image

Ziua de marți, 20 iulie, a adus un vârf al cazurilor zilnice de COVID-19. Cu 95 de cazuri raportate, s-a atins un nivel apropiat de cel din data de 16 iunie, când au fost 104 cazuri.

content-image

Cu aproape 5 milioane de persoane vaccinate cu schema completă, rămâne de văzut dacă anunțatul val 4 al pandemiei va pune sistemul medical în dificultate, cum s-a întâmplat în lunile martie-aprilie, și dacă se va reveni la restricții din luna septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.