Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grapini: „Partidul Conservator e de centru-stânga”

maria_grapini1

Deputaţii PC Aurelian Ionescu şi Ovidiu Alexandru Raeţchi au solicitat, sâmbătă, o asumare a valorilor tradiţionale de dreapta ale Partidului Conservator. Răspunsul imediat a venit de la secretarul general al PC, care a anunţat iminenta excludere a lui Ovidiu Raeţchi din partid.

Citește și: Doi deputati PC solicita NEGOCIERI cu ACL si Tariceanu

Maria Grapini susţine că PC este un partid de centru-stânga, deşi în statut nu se menţionează nicăieri clar acest aspect, dincolo de formula „social-liberal”. „Partidul Conservator e de centru-stânga. E definit aşa. Când a candidat ca parlamentar nu ştia statutul partidului? E de centru-stânga şi se poate vedea că nu s-a modificat statutul partidului decât în alte lucruri, legate de partea de organizare, dar ca şi doctrină a rămas aceleaşi cel puţin de când am intrat eu, din 2006”, a declarat Maria Grapini, pentru stiripesurse.ro.

Citește și: Deputat PC, amenintat cu excluderea din partid

Europarlamentarul PC a avut propriile lupte cu deputatul Raeţchi, pe vremea când era ministru pentru IMM-uri. Grapini s-a simţit incomodată de o iniţiativă legislativă a colegului de partid. „Raeţchi a şi fost cu avertisment înainte de a ieşi cu acest lucru. Eu, personal, am avut o problemă când am fost ministru, pentru că nu mi se pare corect ca un parlamentar din grupul tău să iniţieze în domeniul pe care tu îl ai ca ministru o iniţiativă legislativă fără să te consulte. Ca dovadă, a fost nevoit să o retragă. Era deja legea IMM-urilor în Parlament, făcută de mine, lucrată de mine în parteneriat public-privat”, a mai explicat Maria Grapini.

Foto: Adrian Panduru

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.