Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Graz, al doilea oraş ca mărime din Austria, are în premieră un primar comunist

www.vikendi.net
 Elke Kahr

Graz, al doilea oraş ca mărime din Austria, după Viena, cu circa 300.000 de locuitori, are începând de miercuri în premieră un primar comunist, după ce Elke Kahr a primit în consiliul municipal 28 din cele 46 de voturi, transmite EFE.

În calitate de candidată din partea Partidului Comunist din Austria (KPO), Elke Kahr, în vârstă de 60 de ani, a câştigat alegerile municipale de la 26 septembrie, în pofida tuturor pronosticurilor, cu 29% din voturi, potrivit Agerpres.

Miercuri, ea a primit sprijinul Verzilor şi al Partidului Social-Democrat (SPO).

Noul edil îi urmează în funcţie creştin-democratului Siegfried Nagl, care a condus acest oraş universitar în ultimii 18 ani.

Kahr se află în fruntea unei coaliţii tripartite cu Verzii şi social-democraţii, sub sloganul ''Împreună pentru un nou Graz. Prietenoşi cu clima. Democraţi''.

''Cine s-ar fi gândit că fata unui fierar, o comunistă, ar putea deveni primar. Mai ales în perioade de pandemie, politica trebuie să se ocupe de oameni şi să nu excludă pe nimeni. Cu toţii suntem Graz'', a declarat Kahr după alegerea ei.

Ecologista Judith Schwentner a fost aleasă viceprimar, motiv pentru Verzi de a saluta ''un moment istoric'', aceasta fiind prima administraţie de stânga din Graz, condusă de două femei.

Partidele de dreapta, precum creştin-democraţii de la OVP (Partidul Poporului), au spus că Elke Kahr nu va face faţă responsabilităţilor, în timp ce partidul de extremă-dreapta FPO (Partidul Libertăţii) a transmis că în spatele zâmbetului noului primar se ascunde ''comunismul inuman al lui Stalin şi al lui Tito''.

De mai bine de două decenii, Graz a fost bastionul electoral al Partidului Comunist din Austria, datorită activităţii sale sociale, care a vizat îndeosebi persoanele care au probleme în a-şi găsi o locuinţă. De ani buni, consilierii KPO, la fel ca Elke Kahr, îşi donează o mare parte din salariu pentru proiecte de caritate şi umanitare din oraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.