Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia a acuzat Turcia că a forţat 40 de migranţi să treacă râul Evros din partea turcă în cea greacă

goolets.net
grecia turcia

Grecia a acuzat autorităţile turce că au forţat un grup de aproape 40 de migranţi să treacă râul Evros din partea turcă în cea greacă, informează marţi DPA.

"Jandarmeria turcă i-a adus la ţărm şi i-a forţat să vină în Grecia sub ameninţarea violenţei", a declarat ministrul migraţiei Notis Mitarakis marţi la televiziunea greacă.

Potrivit migranţilor, cadavrul unui copil care a murit în partea turcă a frontierei lipsea, a spus Mitarakis.

După ce au fost forţaţi să intre în râu de către autorităţile turce, cei 38 de migranţi au rămas blocaţi timp de câteva zile pe o insuliţă din mijlocul râului Evros, potrivit Agerpres.ro.

Autorităţile elene au declarat că aceşti oameni au crezut în mod eronat că au ajuns în Uniunea Europeană când s-au aflat pe insuliţă.

În cele din urmă, migranţii au reuşit să ajungă luni pe malul grecesc al râului într-o barcă gonflabilă în circumstanţe inexplicabile, potrivit Atenei. Abia atunci li s-a oferit ajutor de către Grecia.

Migranţii au declarat că au venit din Siria şi teritoriile palestiniene. Ei se tem că autorităţile turce îi vor trimite înapoi de unde au venit dacă nu sunt acceptaţi în Grecia, potrivit portalului de ştiri grecesc de stânga efsyn.gr.

Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, 3.225 de persoane au trecut pe uscat din Turcia în Grecia de la începutul anului până la 7 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.