Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia, afectată economic de criza coronavirus: a anunţat noi măsuri pentru sprijinirea afacerilor

Greek Reporter
Kyriakos Mitsotakis

Economia Greciei a înregistrat în primul trimestru o performanţă mai bună decât a altor ţări din zona euro, dar efectele măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) vor fi "dramatice", a afirmat vineri premierul Kyriakos Mitsotakis (foto), transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: Urmează clipe grele pentru piața auto: Asociaţia Germană a Industriei Auto se aşteaptă la un declin de 25% al vânzărilor

Într-un discurs rostit în Parlament, Mitsotakis a anunţat noi măsuri, în valoare de 3,5 miliarde de euro, pentru sprijinirea afacerilor afectate de restricţii.

"Suntem conştienţi că impactul asupra creşterii în trimestrele doi şi trei va fi dramatic", iar obiectivul Guvernului este să îl atenueze cât mai mult posibil, a explicat premierul elen.

Statul va extinde anumite facilităţi fiscale pentru afacerile care au pierdut mai mult de 35% din cifra lor de afaceri în primul semestru al anului, a anunţat Mitsotakis.

De asemenea, statul va acoperi contribuţiile la sistemul de securitate socială până în octombrie şi oferă sprijin în lichidităţi pentru afacerile afectate.

Prioritatea Guvernului o reprezintă evitarea unei rapide creşteri a şomajului, a declarat premierul elen, în condiţiile în care în primul trimestru rata şomajului s-a situat la 16,2% în Grecia.

Şi ministrul de Finanţe, Christos Staikouras, a avertizat recent că economia Greciei s-ar putea contracta cu 10% - 13% anul acesta, în urma măsurilor de izolare impuse pentru a opri răspândirea pandemiei.

În luna august 2018, Grecia a pus punct celui de-al treilea program de asistenţă internaţională, revenind pe pieţele financiare pentru prima dată după 2010. Economia, afectată de criza datoriilor suverane, poate face faţă unui posibil al doilea val de infecţii în toamnă, a dat asigurări Staikouras.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.