Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia: Fofi Gennimata a fost aleasă în fruntea Coaliţiei Democratice

Greek Reporter
fofi gennimata

Şefa socialiştilor din PASOK, Fofi Gennimata, a fost aleasă în fruntea Coaliţiei Democratice, al treilea partid din parlamentul grec, înfiinţat în urmă cu doi ani pentru a uni centru-stânga, relatează AFP, conform agerpres.ro

Acest vot "este un important elan pentru unitatea şi victoria noii formaţiuni (Coaliţia Democratică)", a declarat Fofi Gennimata după anunţarea rezultatelor. 

Coaliţia Democratică este în prezent al treilea partid ca reprezentare parlamentară, după SYRIZA, formaţiunea de stânga a premierului Alexis Tsipras, şi Noua Democraţie (ND, dreapta). 

Fofi Gennimata a fost aleasă în fruntea PASOK în august 2015 şi s-a aflat de atunci în primele rânduri ale Coaliţiei Democratice, apărută în perspectiva alegerilor legislative organizate în septembrie acelaşi an şi care reuneşte în jurul PASOK mici partide de centru-stânga. 

Deputat, fost prefect al Atenei şi Pireului, Fofi Gennimata a deţinut numeroase portofolii ministeriale în guverne socialiste cu începere după anul 2000. 

Este fiica lui Georgios Gennimatas, membru fondator al PASOK şi fost ministru al sănătăţii în anii 1980. 

În prezent foarte slăbit în ultimii ani din cauza crizei, PASOK a condus scena politica greacă timp de 40 de ani în alternanţă cu Noua Democraţie, şi în coaliţie din 2012 până la începutul anului 2015. 

În ianuarie 2015, cele două partide tradiţionale au fost învinse de SYRIZA, fiind văzute ca responsabile pentru dezastrul economic din Grecia şi pentru impunerea austerităţii după semnarea a două împrumuturi internaţionale în 2010 şi 2012. 

Următoarele alegeri parlamentare sunt programate în 2019, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.