Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia inaugurează un muzeu dedicat Mariei Callas: Incursiuni în viaţa cântăreţei de operă

Reuters
Maria Callas

De la o mostră din părul ei la o rochie de catifea albastră pe care a purtat-o după memorabila reprezentaţie din opera "La Traviata" de Verdi susţinută în 1955 la Scala din Milano, vizitatorii Atenei vor putea de acum să admire obiecte care i-au aparţinut divei Maria Callas într-un nou muzeu dedicat legendarei soprane, informează Reuters.

Găzduit într-o clădire neoclasică cu trei etaje din inima capitalei elene, noul muzeu îşi deschide porţile joi şi va marca cea de-a 100-a aniversare a influentei cântăreţe de operă, care va fi celebrată pe 2 decembrie.

Ochelarii de vedere ai Mariei Callas, costume şi un caiet pe care artista îl folosea pentru a memora părţi din rolurile sale se numără printre obiectele expuse, care au fost fie donate, fie împrumutate muzeului.

O schiţă a unei creaţii a designerului de pantofi de lux Manolo Blahnik, inspirată de soprană, care a devenit una dintre cele mai emblematice personalităţi ale operei din secolul al XX-lea, a fost donată de Maria Callas Greek Society împreună cu o şuviţă de păr păstrată de coaforul artistei şi vândută la o licitaţie.

"Fiecare obiect contribuie la crearea unei imagini complete asupra acestei femei uimitoare", a declarat Kostis Bitzanis, directorul de proiect al muzeului.

"Maria Callas este unul dintre cele mai mari branduri la nivel mondial, este o femeie care a devenit o legendă", a adăugat el.

Născută Maria Anna Sophie Cecilia Kalogeropoulos la New York, în decembrie 1923, din părinţi greci, Maria Callas a fost creditată ca fiind cea care, aproape de una singură, a revitalizat tehnica vocală belcanto italiană.

La etajul al doilea al muzeului, vizitatorii pot asculta fragmente din interpretările caracteristice ale Mariei Callas, inclusiv aria "Casta Diva" din opera "Norma" de Bellini, şi o pot auzi pe legendara soprană în timp ce preda cursuri la Julliard School din New York în 1971-1972.

"Continuaţi să mergeţi înainte... aşa cum trebuie, nu cu focuri de artificii, nu cu aplauze uşoare", le spunea Maria Callas elevilor săi într-un discurs de adio în martie 1972.

Maria Callas a murit în urma unui atac de cord în 1977, la vârsta de 53 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.