Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Grecia se confruntă cu primul val de caniculă al anului: temperaturile vor atinge 45 de grade Celsius la Atena

Organizatia Elena de Turism
Grecia vacanta Atena Acropole

Începând de vineri, temperaturile sunt aşteptate să depăşească 40 de grade Celsius în zone extinse din Grecia, informează DPA.

În capitala Atena, temperaturile maxime ar putea atinge 45 de grade sâmbătă, a anunţat marţi serviciul meteorologic din această ţară. Autorităţile îi îndeamnă pe rezidenţi să fie prudenţi şi le recomandă să evite activităţile fizice solicitante, potrivit Agerpres.

Numeroase oraşe şi municipalităţi vor deschide săli dotate cu aer condiţionat pentru a le permite rezidenţilor să se pună la adăpost de temperaturile ridicate.

Mai multe sindicate au solicitat ca vineri să fie declarată zi liberă din cauza căldurii, dar guvernul nu a exprimat încă un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Oamenii sunt îndemnaţi să lucreze de la domiciliu dacă este posibil. Angajatorii au fost îndemnaţi să nu le ceară angajaţilor să practice muncă fizică în aer liber.

Meteorologii nu au putut preciza cât va dura valul de caniculă. Se tem însă că temperaturile ridicate ar putea dura până la 10 zile.

Pericolul incendiilor de vegetaţie nu este însă atât de ridicat deocamdată, întrucât, până în urmă cu câteva săptămâni, au căzut frecvent ploi torenţiale în Grecia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.